Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Έκτακτη συνάντηση Μερκελ-Στρος Καν για την Ελλάδα

Έκτακτη συνάντηση Μερκελ-Στρος Καν για την Ελλάδα

Λίγες μέρες πριν δει το φως της δημοσιότητας η έκθεση Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, η Άνγκελα Μερκελ κάλεσε τον Ντομινίκ Στρς Καν στο Βερολίνο για να τα… πουν.

Η έκτακτη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να «ανταλλάξουν απόψεις σε άτυπο επίπεδο» θα γίνει την Κυριακή, μια ημέρα πριν και από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Είναι απολύτως σαφές ότι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία» πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

Η Μέρκελ, πάντως, θα περιμένει την έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία για να ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για το «ελληνικό ζήτημα». Το έχει άλλωστε ξεκαθαρίσει και σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Μέρκελ και Στρος Καν συναντώνται ενώ ο επικεφαλής του ΔΝΤ πιέζεται να αποφασίσει και το επόμενο βήμα της καριέρας του: θα μείνει στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή θα αποχωρήσει για να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας; Για να κάνει το δεύτερο απαιτείται η παραίτησή του από το ΔΝΤ. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να έχει λύσει το γόρδιο δεσμό του ελληνικού προβλήματος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα «απειλεί» τον Ντομινίκ Στρος Καν

Reuters: H Ελλάδα μπορεί να μην πάρει την 5η δόση 

Πριν το υπουργικό, τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Μέρκελ

Σύμβουλος Μέρκελ : Αναδιάρθρωση εντός του 2011

”Η Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Ταμείου κάλυπταν τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις” 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε