Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Έκτακτη βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Έκτακτη βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Εκτακτη βοήθεια σε καύσιμα θα στείλει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρου Σταυρού στη Λωρίδα της Γάζας, που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως στις ιατρικές υπηρεσίες.

Περίπου 15.000 λίτρα ντίζελ για να “βοηθηθούν 13 δημόσια νοσοκομεία ώστε να συντηρηθεί η λειτουργία των βασικών υπηρεσιών υγείας για τις δέκα προσεχείς ημέρες”, θα μεταφερθούν δια θαλάσσης προς τη Γάζα “το συντομότερο δυνατό”, ανακοίνωσε η ΔΕΕΣ.

Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της Γάζας Αντχαμ Αμπού Σελμίγια διευκρίνισε ότι τα 37 ασθενοφόρα του υπουργείου Υγείας ήταν εκτός υπηρεσίας ελλείψει καυσίμων, ενώ 13 ακόμη λειτουργούν.

“Όλα τα ασθενοφόρα του υπουργείου που κινούνται με βενζίνη είναι εκτός υπηρεσίας λόγω της πλήρους έλλειψης καυσίμων”, είπε. “Καλούμε όλες τις διεθνείς και ανθρωπιστικές οργανώσεις να παρέμβουν επειγόντως”.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών μπορούν να εξυπηρετούνται από 40 άλλα οχήματα για τη μεταφορά των ασθενών τα οποία όμως δεν είναι εξοπλισμένα όπως τα πραγματικά ασθενοφόρα.

Η Γάζα υφίσταται εδώ και χρόνια συνεχείς διακοπές ρεύματος, αλλά η παρούσα έλλειψη που προκλήθηκε μετά τη διακοπή του λαθρεμπορίου καυσίμων για το μοναδικό εργοστάσιο του παλαιστινιακού αυτού εδάφους, είναι από τις χειρότερες, με έως 18 ώρες ημερησίως χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

“Η έλλειψη καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί γρήγορα να οδηγήσει στη διακοπή λειτουργίας των ζωτικής σημασίας δημοσίων υπηρεσιών, όπως τα νοσοκομεία και η υδροδότηση θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών”, δήλωσε ο Χουάν-Πέδρο Σερέρ, εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της ΔΕΕΣ για το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, σε ανακοίνωσή του.

“Έχουμε ήδη προειδοποιήσει ότι σε κατάσταση διακοπής, τα χειρουργεία και οι ειδικές μονάδες όπως της εντατικής θεραπείας, των νεογνών και του τεχνητού νεφρού θα πληγούν ιδιαιτέρως”, πρόσθεσε.

Διαβάστε

Ισραηλινή επιδρομή με δύο νεκρούς στη Γάζα 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε