Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκτέλεσαν θανατοποινίτη με αναισθητικό για τα ζώα

Με την χρήση αναισθητικού που χρησιμοποιείται για ευθανασία των ζώων οι αμερικανικές αρχές εκτέλεσαν χθες βράδυ έναν 39χρονο αφροαμερικανό.
Ένας 39χρονος Αφροαμερικανός εκτελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Οκλαχόμα με χρήση πεντοβαρβιτάλης, ενός κτηνιατρικού αναισθητικού που συνήθως χρησιμοποιείται για την ευθανασία ζώων, όπως ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της Πολιτείας.
 
Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση στις ΗΠΑ για το 2011.Ο Μπίλι Ντον Άλβερσον είχε καταδικαστεί σε θάνατο επειδή το 1995 σκότωσε με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ τον Ρίτσαρντ, Γιοστ, 30 ετών, υπάλληλο σε ένα μπακάλικο στην Τούλσα. Το θύμα είχε χτυπηθεί από τέσσερις νεαρούς μαύρους, οι τρεις από τους οποίους καταδικάστηκαν σε θάνατο. Ο τέταρτος την εποχή εκείνη ήταν ανήλικος. Ο ένας από τους τρεις, ο Ντάργουιν Μπράουν, εκτελέστηκε τον Ιανουάριο του 2009.
 
Λόγω της έλλειψης θειοπεντάλης, του αναισθητικού που έχει εγκριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο για τις εκτελέσεις, προκειμένου ο κατάδικος να μην υποφέρει όταν θα του χορηγηθούν τα δύο ενέσιμα διαλύματα που ακολουθούν, η Οκλαχόμα είχε χρησιμοποιήσει πεντοβαρβιτάλη και στις 16 Δεκεμβρίου, στην εκτέλεση του Τζον Ντιούτι.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε