Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του Ομπάμα

Εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του Ομπάμα

Η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα ανέρχεται στο 60%, ένα επίπεδο το οποίο ο πρόεδρος δεν είχε φθάσει μετά τον πρώτο χρόνο της θητείας του το 2009, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, δέκα ημέρες μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας του Αμερικανού προέδρου.

60% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν θετική γνώμη για τον 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ, έναντι ενός 37% που λέει το αντίθετο, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη για την τηλεόραση ABC.

Θα πρέπει να ανατρέξουμε στο Νοέμβριο του 2009 για να βρούμε μια παρόμοια δημοτικότητα για τον Ομπάμα. Το ρεκόρ του τότε είχε φθάσει στο 79% στις θετικές γνώμες, λίγες ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.

Το ABC σημειώνει ότι ο Ομπάμα είναι λιγότερο δημοφιλής στις αρχές της δεύτερης θητείας του απ’ ό,τι δύο από τους πρόσφατους προκατόχους του: ο Ρόναλντ Ρίγκαν είχε ποσοστό δημοτικότητας 72% τον Ιανουάριο του 1985, ενώ ο Μπιλ Κλίντον συγκέντρωνε ένα 65% θετικών γνωμών το 1997. Όσο για τον Τζορτζ Μπους το νεότερο. η δημοφιλία του έφθανε το 55% στις αρχές του 2005.

Επιπλέον, το 51% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι εγκρίνουν τη δεύτερη ομιλία ανάληψης καθηκόντων του Ομπάμα, που εκφώνησε στις 21 Ιανουαρίου μπροστά από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Ουάσιγκτον, ενώ ένα 24% την αποδοκιμάζει. Τέλος ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει καμία γνώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μύγα που… ερωτεύτηκε τον Ομπάμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε