Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εκτός κούρσας για την προεδρία ο Ρικ Σαντόρουμ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το δρόμο προς τον… Λευκό Οίκο στον Μιτ Ρόμνεϊ άνοιξε ο Ρικ Σαντόρουμ, με την απόφασή του να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων.

«Αν και η προεδρική κούρσα τελείωσε για μένα, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε», ανέφερε ο πρώην γερουσιαστής της Πενσυλβάνια, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, πλαισιωμένος από τη γυναίκα του, Κάρεν και τα παιδιά τους.

Αν και η πορεία της εκστρατείας του είχε πάρει δύσκολη τροπή, η ανακοίνωση του Σαντόρουμ πως αποσύρεται από τη μάχη για να είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, αποτέλεσε έκπληξη.

Η αιφνίδια ανακοίνωση ήρθε λίγες μέρες μετά την περιπέτεια της υγείας της 3χρονης κόρης του, Ισαμπέλα, που μπήκε στο νοσοκομείο με πνευμόνια. Το κοριτσάκι έχει γεννηθεί με γενετική ανωμαλία που ονομάζεται τρισωμία (Trisomy 18), η οποία μπορεί αν είναι και επικίνδυνη για τη ζωή της.

Έτσι, ο Μιτ Ρόμνεϊ, που ούτως ή άλλως είναι σαφές προβάδισμα, θα είναι εκείνος που θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ από τον Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σκούπισε» άλλες τρεις πολιτείες ο Ρόμνεϊ

Ρόμνεϊ for president! – Τι έδειξε η super Τρίτη στις ΗΠΑ

Πήρε Αλαμπάμα και Μισισίπι ο Σαντόρουμ

Ο Σαντόρουμ νικητής στις προκριματικές των Ρεπουμπλικάνων

Μεγάλη νύχτα για τον Σαντόρουμ – Κέρδισε σε Μινεσότα, Μιζούρι, Κολοράντο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε