Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εκτός κούρσας ο Ερβέ Μορέν για να στηρίξει Σαρκοζί

Ο κεντρώος υποψήφιος Ερβέ Μορέν αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του και στηρίξει τον Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τη Figaro.

Μόνο που η εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να ενισχύσει ιδιαίτερα τον Γάλλο πρόεδρο, καθώς ο πρώην υπουργός Άμυνας επί Σαρκοζί δεν συγκέντρωνε ούτε 1% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στις δημοσκοπήσεις, αλλά θα αποδυναμώσει κι άλλο το ίδιο πολωμένο μέτωπο του κέντρου.

“Ως υποψήφιος, θα τον ψήφιζα στο δεύτερο γύρο, επομένως είναι συνεπές εκ μέρους μου να τον στηρίξω”, δήλωσε ο Μορέν σε συνέντευξή του στο περιοδικό της Le Figaro που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

Τη Δευτέρα, η υποψήφια των Χριστιανοδημοκρατών Κριστίν Μπουτέν αποσύρθηκε από την κούρσα για τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 22 Απριλίου και δήλωσε ότι θα στηρίξει τον συντηρητικό Σαρκοζί. Όπως και στην περίπτωση του Μορέν, το ποσοστό που συγκέντρωνε στις δημοσκοπήσεις δεν ξεπερνούσε ποτέ το 1%.

Ο επικρατέστερος υποψήφιος του κέντρου είναι ο Φρανσουά Μπαϊρού ο οποίος έρχεται τέταρτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με ποσοστό από 10 ως 15%. Στις εκλογές του 2007 ο Μπαϊρού κατέλαβε την τρίτη θέση εξασφαλίζοντας 18,57% στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Δημοσκόπηση της εταιρίας Harris Interactive σχετικά με τις προθέσεις των ψηφοφόρων για τον πρώτο γύρο, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, έδειξε ότι ο Ολάντ και ο Σαρκοζί εξασφαλίζουν ο καθένας από μια επιπλέον ποσοστιαία μονάδα, 28% και 24% αντίστοιχα.

Η ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λεπέν φέρεται να εξασφαλίζει 20% και ο Μπαϊρού 13%. Στο δεύτερο γύρο ο Ολάντ θα επικρατούσε του Σαρκοζί με 57% έναντι 43%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαρκοζί: «Υποψήφιος γιατί… ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε