Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

«Έλατε να μας σώσετε!» – Συγκλονιστικές εκκλήσεις από την τραγωδία στο Οχάιο

Ακόμη ένα παιδί έχασε τη μάχη και έγινε το τρίτο θύμα του «τυφλού» μακελειού στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Ο 17χρονος δράστης, Τι Τζέι Λέιν παραδέχτηκε ότι στόχος του δεν ήταν κάποιος συγκεκριμένος αλλά… όλοι. Το χτύπημα στην καφετέρια του λυκείου της μικρής πόλης Σάρντον ήταν «τυφλό». Άρχισε να πυροβολεί χωρίς να νοιάζεται ποιόν ή πόσους θα σκότωνε.

Ο Ράσελ Κινγκ δεν άντεξε και υπέκυψε στα σοβαρότατα τραύματά του, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την επίθεση στους τρεις. Άλλοι πέντε μαθητές εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο Λέιν δεν είχε συνεργούς, έδρασε μόνος του. Ακόμη κανείς δεν έχει καταλάβει το γιατί. Ούτε κι εκείνος έχει εξηγήσει. Ο 17χρονος παραδέχτηκε κατά την ανάκριση ότι πυροβόλησε 10 φορές εναντίον ομάδας νεαρών που δεν γνώριζε και πως εκτός από το όπλο είχε μαζί του και ένα μαχαίρι

Δεν αποκλείεται να δικαστεί ως ενήλικας, αντιμετωπίζοντας τρεις σοβαρές κατηγορίες ανθρωποκτονίας.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα ηχητικά ντοκουμέντα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Πρόκειται για τα τηλεφωνήματα τρομοκρατημένων μαθητών που είδαν τον 17χρονο να πυροβολεί εναντίον τους εν ψυχρώ.

«Μόλις είχαμε πυροβολισμούς στο σχολείο μας. Πρέπει να φύγουμε από ‘δω!» ακούγεται να λέει ένα τρομοκρατημένο κορίτσι στον άνθρωπο που απάντησε στο τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης.

«Είδες τον δράστη», τη ρώτησε ο αστυνομικός. «Όχι, μόλις είδα το όπλο» απάντησε.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκρός και τρίτος σπουδαστής στο Κλίβελαντ

Εγκεφαλικά νεκρός μαθητής από το αιματοκύλισμα του Οχάϊο

Ένας μαθητής νεκρός και 4 τραυματίες από επίθεση σε σχολείο στο Οχάιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε