Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έλεγχους στα αεροπλάνα Boeing 737

REUTERS
Ελέγχους στα αεροπλάνα τύπου 737 προτείνει η Μπόινγκ μετά τη ρωγμή που σχηματίστηκε στην άτρακτο αεροσκάφους της εν πτήση την περασμένη εβδομάδα.
Η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρία Μπόινγκ πρότεινε χθες Δευτέρα την διεξαγωγή ελέγχων για τη μηχανική αντοχή του μετάλλου σε ορισμένα από τα αεροσκάφη της τύπου 737 μετά τη ρωγμή που σχηματίστηκε, εν πτήσει, στην άτρακτο αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα.
 
Σε ανακοίνωσή της, η Μπόινγκ αναφέρει ότι θα εκδώσει κατάλογο με οδηγίες συντήρησης, στον οποίο θα συνιστά επιθεωρήσεις για τυχόν ρωγμές στην άτρακτο του συγκεκριμένου μοντέλου της.
 
Αεροσκάφος της χαμηλού κόστους εταιρίας Southwest Airlines, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Φίνιξ της Αριζόνας στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, πραγματοποίησε την Παρασκευή αναγκαστική προσγείωση όταν σχηματίστηκε ρωγμή πλάτους ενός μέτρου στην άτρακτό του.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Μπόινγκ, Μαρκ Μπέρτελ, οι έλεγχοι συνιστώνται για τους εξής τύπους αεροσκαφών: 737-300, 737-400 και 737-500.
 
Μέχρι χθες Δευτέρα, η αεροπορική εταιρία Southwest είχε ήδη πραγματοποιήσει ελέγχους σε 60 από τα αεροσκάφη της, τύπου 737-300 και 57 από αυτά τα έστειλε για συντήρηση, δήλωσε η εκπρόσωπός της Λίντα Ράδερφορντ στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.
 
Η εταιρία ακύρωσε 600 πτήσεις της που ήταν προγραμματισμένες για το σαββατοκύριακο και 70 για χθες Δευτέρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι ασφαλείας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε