Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελεύθερη η γυναίκα που βίασαν στρατιώτες του Καντάφι

REUTERS
Για περίπου 24 ώρες η τύχη της αγνοείτο. Την είχαν απαγάγει την ώρα που προσπαθούσε να πει στους δημοσιογράφους την τραγική της ιστορία και τα όσα απάνθρωπα έζησε.
Ελεύθερη είναι η Λίβυα Ιμάν που είχε απαχθεί ενώ το Σάββατο προσπάθησε να μιλήσει στους ξένους δημοσιογράφους για το βιασμό της από στρατιώτες του Καντάφι.
 
Σύμφωνα με το CNN ο την είδηση ανακοίνωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Μουσα Ιμπραχίμ. Μάλιστα ο Ιμπραχίμ ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό. Ανάμεσα σε αυτούς που κατηγορεί για βιασμό η Ιμάν είναι και ο γιος ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της χώρας.

Ο εκπρόσωπος δεν είπε κάτι περισσότερο ενώ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Μάλιστα είπε ότι ζητήθηκε από την Ιμάν και την οικογένειας της αν το επιθυμούν να μιλήσουν σε γυναίκες ρεπόρτερ για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά και ασφαλής.
 
Το περιστατικό έγινε το πρωί του Σαββάτου σε ξενοδοχείο της Τρίπολης. Η Ιμάν Αλ Ομπέιντι όρμησε στο ξενοδοχείο για να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Άρχισε να τους καταγγέλλει τον ομαδικό βιασμό της από στρατιώτες του Καντάφι και θέλησε να τους δείξει τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα της.
 
Πριν προλάβει να μιλήσει καλά καλά, σύμφωνα με το Associated Press, μία καμαριέρα έβγαλε μαχαίρι απειλώντας την και συμπατριώτες της – δεν είναι σαφές αν πρόκειται για πολίτες ή για μέλη των υπηρεσιών Πληροφοριών – την άρπαξαν βίαια απομακρύνοντας την, ενώ εκείνη ούρλιαζε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε