Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελεύθεροι 6 απο τους συλληφθέντες του στολίσκου για τη βοήθεια στη Γάζα

Το Ισραήλ άφησε ελεύθερους έξι από τους 27 επιβάτες και μέλη πληρώματος των δύο πλοίων τα oποία αναχαίτισε την Παρασκευή ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.Ανάμεσα τους και δύο Έλληνες.

Κομάντος του ισραηλινού ναυτικού αναχαίτισαν το απόγευμα της Παρασκευής τα σκάφη Saoirse (“Ελευθερία”) και Tahrir (“Απελευθέρωση” στα αραβικά) που έφεραν ιρλανδική και καναδική σημαία αντίστοιχα. Τα δύο σκάφη οδηγήθηκαν με συνοδεία στο ισραηλινό λιμάνι Άσντοντ, νότια του Τελ Αβίβ.

Οι έξι άνθρωποι που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι δύο έλληνες μέλη πληρώματος, τρεις δημοσιογράφοι και ένας ισραηλινός Άραβας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Σαμπίν Χαντάντ.

Οι υπόλοιποι 21 επιβαίνοντες κρατούνται στη Ράμλα, κοντά στο Τελ Αβίβ, πρόσθεσε, διευκρινίζονας πως τα διαβήματα απέλασής τους θα χρειαστούν τουλάχιστον 72 ώρες.

Ανάμεσά τους βρίσκονται 14 Ιρλανδοί και πολίτες του Καναδά, της Βρετανίας, της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Μπορούν να αναχωρήσουν από τώρα αν παραιτηθούν από το να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστή που θα αποφασίσει την απέλασή τους, αλλά προς το παρόν όλοι έχουν αρνηθεί να υπογράψουν ένα τέτοιο έγγραφο”, διευκρίνισε απόψε η Σ. Χανάντ.

Τα δύο πλοία που μετέφεραν φάρμακα με προορισμό τον παλαιστινιακό θύλακο είχαν αναχωρήσει από την Τουρκία. Είχαν λάβει συστάσεις να μην προβάλουν αντίσταση στο ισραηλινό ναυτικό.

Διαβάστε

Επέμβαση Ισραηλινών στα πλοία για Γάζα – Βίντεο του ισραηλινού ΠΝ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε