Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν ό,τι κινείται στη Χάμα! – «Μας σφάζουν σαν τα πρόβατα στους δρόμους!»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τανκς στους δρόμους, ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες των κτιρίων και οι πολίτες της Χάμα όμηροι της ίδιας τους της χώρας και του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο αριθμός των νεκρών στην υπό πολιορκία πόλη της κεντρικής Συρίας έχει φτάσει, σύμφωνα με μαρτυρίες στο Reuters, τους 45. Δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο απολογισμός αυτός, όμως, αφού αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Aljazeera ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν αδιακρίτως οποιονδήποτε κινείται στους δρόμους της πόλης. Κάτοικος της πόλης είπε στο Associated Press πως η σφαγή στους δρόμους της πόλης είναι ανεξέλεγκτη! «Σφάζουν ανθρώπους σαν τα πρόβατα την ώρα που περπατούν στο δρόμο», είπε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Ταυτόχρονα, η ηλεκτροδότηση κόβεται συχνά και στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες του βομβαρδισμού της νύχτας από την Τετάρτη προς την Πέμπτη είναι απελπιστική.

Οι κάτοικοι όχι μόνο δε μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους αλλά δε μπορούν και να φύγουν από την πόλη για να είναι ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, οι τηλεπικοινωνίες παραμένουν κομμένες.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, εξάλλου, όταν άνδρες των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας άνοιξαν πυρ στην διάρκεια της νύχτας εναντίον διαδηλωτών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι τρεις θάνατοι σημειώθηκαν όταν διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Δαμασκού, της νότιας επαρχίας Ντεράα και της πόλης Παλμέρα, σύμφωνα με το συριακό παρατηρητήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο.

Πάνω από 1.500 πολίτες και 350 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία τον Μάρτιο, σύμφωνα με υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Είναι δύσκολο να επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές καθώς οι συριακές αρχές έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση στη χώρα στα περισσότερα ξένα ΜΜΕ, αλλά και στις διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μισές… κυρώσεις από την Ε.Ε.
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να επεκτείνουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Συρία, όμως απέφυγαν να συμπεριλάβουν σε αυτές την πετρελαϊκή βιομηχανία και τις τράπεζες…

Η Γαλλία, στο μεταξύ, μέσω του υπουργού των Εξωτερικών, Αλεν Ζιπέ, χαρακτήρισε πρόκληση τις εξαγγελίες Άσαντ περί πολυκομματισμού, ενώ η Γερμανία προτίθεται να ζητήσει από τον ΟΗΕ να στείλει έναν ειδικό απεσταλμένο στη Συρία για να αυξήσει την πίεση στη Δαμασκό, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνει πίσω το καθεστώς ‘Ασαντ;

Τόπος μαρτυρίου η Συρία με επίκεντρο τη Χάμα – Πτώματα και τανκς παντού!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε