Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ελεύθερος αλλά καταζητείται ο Πολάνσκι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ελεύθερος με εγγύηση 4,5 εκατομμυριων δολαριων ο Ρομάν Πολάνσκι αλλά τον καταζητεί η Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο σκηνοθέτης θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σαλέ του στην Ελβετία. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση εναντίον αυτής της απόφασης, ενώ ξεκαθάρισε ότι μέχρι να αποφασιστεί το αν θα ασκηθεί έφεση ή όχι, ο Πολάνσκι θα παραμείνει στη φυλακή.

Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν σχετίζεται με το αίτημα που έχουν υποβάλει οι ΗΠΑ και εξετάζει η κυβέρνηση της Ελβετίας για έκδοση του σκηνοθέτη στην Αμερική. Η Ιντερπόλ μετά την είδηση της απελευθέρωσης του Πολάνσκι θύμησε ότι ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης παραμένει καταζητούμενος με βάση το “κόκκινο φύλλο οδηγιών” που εκδόθηκε μετά από αίτημα των αμερικανικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης κρατείται στις φυλακές της Ζυρίχης από τις 26 Σεπτεμβρίου, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του για την κατηγορία του βιασμού 13χρονης πριν από περίπου 30 χρόνια.Το ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο της Ελβετίας “διέταξε την απελευθέρωση του Ρομάν Πολάνσκι”, ανακοίνωσε εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι έγινε δεκτή η πρόταση της πλευράς Πολάνσκι για εγγύηση ύψους 4,5 εκατ. δολαρίων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε