Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελεύθερος από την Αλ Κάιντα ο Γάλλος όμηρος

Ελεύθερος από την Αλ Κάιντα ο Γάλλος όμηρος

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του Πιέρ Σαμάτ που είχε απαχθεί στις 25 Νοεμβρίου στο Μάλι από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική.

Ο Γάλλος όμηρος απελευθερώθηκε λίγες μέρες αφότου έγινε δεκτό το αίτημα της Αλ Κάιντα να αφεθούν ελεύθεροι τέσσερις ισλαμιστές που κρατούνταν στις φυλακές του Μάλι. Η οργάνωση είχε απειλήσει να σκοτώσει τον Σαμάτ αν τα τέσσερα μέλη της δεν αποφυλακίζονταν. 

«Επιβεβαιώνουμε την απελευθέρωση του Πιέρ Σαμάτ», δήλωσε ο Σεϊντού Κισούμα, εκπρόσωπος της προεδρίας του Μάλι. Ο Σαμάτ βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών της χώρας. Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, που πρόκειται να επισκεφθεί τη Γκαμπόν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση της υπόθεσης. 

Ωστόσο, η απελευθέρωση των τεσσάρων ισλαμιστών προκάλεσε τριγμούς στις σχέσεις του Μάλι με την Αλγερία και τη Μαυριτανία. Και οι δυο ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο από τους αποφυλακισθέντες είναι Αλγερινοί, ένας είναι Μαυριτανός και ένας από τη Μπουργκίνα Φάσο. 

Πιστεύεται ότι η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική κρατά ομήρους ακόμη τρεις Ισπανούς αλλά και ένα ζευγάρι Ιταλών, που απήχθησαν στη γειτονική Μαυριτανία, με λίγες μέρες διαφορά, τον περασμένο Νοέμβριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε