Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ελεύθερος ένας ύποπτος για συμμετοχή σε ομάδα νεοναζί που σκορπούσε το θάνατο

Ελεύθερος ένας ύποπτος για συμμετοχή σε ομάδα νεοναζί που σκορπούσε το θάνατο

Η γερμανική δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα να αφήσει ελεύθερο έναν από τους υπόπτους σε μία σειρά από δολοφονίες που διέπραξε μια ομάδα τριών νεοναζί στη Γερμανία κατά το διάστημα 2000-2007, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία, που έχει την έδρα της στην Καρλσρούη, εκτίμησε ότι οι υποψίες εναντίον του Χόλεγκερ Τζ. δεν επαρκούν για να εξακολουθήσει να κρατείται.

Ο άνδρας αυτός, που συνελήφθη στα μέσα Νοέμβριου οπότε έγινε γνωστή η δράση της ομάδας των νεοναζί, φέρεται να παρείχε στην τριάδα των δραστών ένα όπλο για να διαπράξουν δολοφονίες.Η δράση των τριών νεοναζί έγινε γνωστή τον Νοέμβριο μετά την αυτοκτονία δύο εξ αυτών.

Το σκάνδαλο έφερε σε δύσκολη θέση τις αρχές στη Γερμανία, οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της οποίας κατηγορήθηκαν πως απέτυχαν να εντοπίσουν και να εμποδίσουν την δράση των νεοναζί.

Η ομάδα άρχισε τις κατά συρροή δολοφονίες το 2000 και φέρεται να δολοφόνησε εννέα μετανάστες, από τους οποίους οι οκτώ ήταν Τούρκοι και μία αστυνομικός.

Μία γυναίκα 36 ετών, συνεργός των δύο ανδρών που συγκροτούσαν την ομάδα, θεωρείται το τρίτο μέλος του πυρήνα αυτού και παραμένει υπό κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο-ναζί σκορπά το θάνατο – Πέντε τα θύματα, μεταξύ τους ένα νήπιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε