Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελεύθερος Ιρανός διπλωμάτης που είχε απαχθεί στο Πακιστάν

Ελεύθερος Ιρανός διπλωμάτης που είχε απαχθεί στο Πακιστάν

Ύστερα από σχεδόν 15 μήνες ομηρείας, Ιρανός διπλωμάτης που είχε απαχθεί στο Πακιστάν, απελευθερώθηκε.

Ο Χεσματολάχ Αταρζαντέχ είχε απαχθεί το 2008 στο Πακιστάν και το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανακοίνωσε την Τρίτη πως οι ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών τον απελευθέρωσαν, κατηγορώντας μάλιστα τις ισραηλινές και τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι ενεπλάκησαν στην απαγωγή.

«Η απελευθέρωση είναι το αποτέλεσμα μιας επιχείρησης πολύ μεγάλης και πολύ περίπλοκης από τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών σε διάφορα τμήματα της περιοχής», δήλωσε ο πρεσβευτής του Ιράν στο Ισλαμαμπάντ Μασάλαχ Σακέρι, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

Ο Ιρανός πρεσβευτής αρνήθηκε να διευκρινίσει το μέρος όπου ο Χεσματολάχ Αταρζαντέχ απελευθερώθηκε, προσθέτοντας ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα. Αποκάλυψε πάντως ότι είχε βρεθεί εκτός του Ιράν και παραδόθηκε στο Ιράν. Οι πακιστανικές αρχές δεν σχολίασαν τις πληροφορίες.

«Κατά τη διάρκεια μιας επιτυχούς επιχείρησης, τα μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών έφεραν στη χώρα τον ιρανό διπλωμάτη που είχε απαχθεί στην Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών και επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Χεϊντάρ Μοσλέχι. Και κατηγόρησε Ισραήλ και ΗΠΑ για την απαγωγή. «Η Μοσάντ και υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποστήριξαν την ομάδα που απήγαγε τον διπλωμάτη», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε