Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ελεύθερος o Αμερικανός δημοσιογράφος και η ομάδα του που είχαν απαχθεί στη Συρία.

Ελεύθερος o Αμερικανός δημοσιογράφος και η ομάδα του που είχαν απαχθεί στη Συρία.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Ρίτσαρντ Ένγκελ, και η ομάδα του, τους οποίους είχαν απαγάγει στη Συρία πριν από πέντε ημέρες, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, στο οποίο εργάζονται, ενώ λίγο αργότερα ο Ένγκελ δήλωσε στο ίδιο κανάλι ότι απήχθη από μέλη των Σαμπίχα, των πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι απαγωγείς απείλησαν να εκτελέσουν τον ίδιο και την ομάδα του, διευκρίνισε ο Ένγκελ στο NBC, στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί μετά την απελευθέρωσή του. “Ήταν μια οργάνωση που είναι γνωστό ότι είναι των Σαμπίχα. Πρόκειται για μια πολιτοφυλακή της κυβέρνησης. Αυτοί είναι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ”, πρόσθεσε ο Ένγκελ.
   
Ο 39χρονος Αμερικανός δημοσιογράφος και η ομάδα του απήχθησαν, αφού πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας για να εισέλθουν στην Συρία την περασμένη Πέμπτη. Οι απαγωγείς τους έδεσαν τα μάτια και τους μετέφεραν σε κάποιο μέρος μάλλον κοντά στην πόλη Μάαρετ Μισρίν, διευκρίνισε το NBC.
  
“Αφού απήχθησαν και κρατήθηκαν για πέντε ημέρες στη Συρία από άγνωστη οργάνωση, ο Ρίτσαρντ Ένγκελ, σπουδαίος ρεπόρτερ, και η ομάδα του αφέθηκαν ελεύθεροι σώοι και αβλαβείς. Με χαρά ανακοινώνουμε ότι μπόρεσε να φύγει από τη χώρα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου.
   
Χθες το βράδυ οι απαγωγείς τους προσπάθησαν να τους μεταφέρουν σε άλλο μέρος για να συνεχίσουν την κράτησή τους, αλλά έπεσαν σε σημείο ελέγχου των Σύρων ανταρτών της ταξιαρχίας Άχραρ αλ Σαμ. Μεταξύ των ανταρτών του σημείου ελέγχου και των απαγωγέων ξέσπασε ανταλλαγή πυροβολισμών και δύο απαγωγείς σκοτώθηκαν, διευκρίνισε το NBC.

Οι άλλοι απαγωγείς κατάφεραν να διαφύγουν κι οι όμηροι απελευθερώθηκαν και είναι σώοι και αβλαβείς και σήμερα το πρωί πέρασαν στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε