Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελεύθερος ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Κόνραντ Μπλακ

O Κονραντ Μπλακ βγαίνοντας από το δικαστήριο. ΦΩΤΟ REUTERS
Ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της ποινής που του έχει επιβληθεί, θα αφεθεί ο καναδικής καταγωγής πρώην μεγιστάνας του Τύπου Κόνραντ Μπλακ.
Ο Μπλακ έχει καταδικαστεί σε 6,5 χρόνια φυλάκιση, καθώς κρίθηκε ένοχος για φορολογική απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Η έφεση που έχει καταθέσει θα εκδικαστεί εντός του έτους στο Σικάγο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, οι όροι της αποφυλάκισης θα προσδιοριστούν «πολύ σύντομα».
 
Ο Κόνραντ Μπλακ διετέλεσε ιδιοκτήτης, ταυτοχρόνως, της Jerusalem Post, της Chicago Sun-Times και της National Post του Καναδά, τριών εφημερίδων με κυκλοφορία πάρα πολλών εκατομμυρίων φύλλων.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπλακ έδινε παχυλά μπόνους στον εαυτό του, πουλώντας τμήματα του εκδοτικού ομίλου Χόλινγκερ (τότε τρίτου σε μέγεθος, παγκοσμίως) κι εισπράττοντας προσωπικά τα αντίτιμα, αποκρύπτοντας τις πράξεις του από την εφορία.
 
Ο εισαγγελέας ζήτησε να παραμείνει ο Μπλακ στη φυλακή, επειδή οι διωκτικές αρχές έχουν βίντεο από κάμερες ασφάλειας, στα οποία απεικονίζεται να απομακρύνει πολλά έγγραφα από τα γραφεία του ομίλου στον Καναδά, παρακωλύοντας το έργο της αμερικανικής δικαιοσύνης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε