Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελπίδα στα συντρίμμια – Βρέθηκαν 3 επιζώντες

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την ώρα που η Χιλή μετρά νεκρούς και προβλήματα, στα χαλάσματα 14οροφης πολυκατοικίας βρέθηκαν τουλάχιστον τρεις επιζώντες και τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για τον απεγκλωβισμό τους.

Πρόκειται για κτίριο στην πόλη Κονσεπσιόν, επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού των 8,8 Ρίχτερ με τους 723 νεκρούς. Πυροσβέστες έχουν συρρεύσει επί τόπου και εργάζονται σκληρά για να βγάλουν ζωντανούς τους καταπλακωμένους από τα τσιμέντα. 

«Ρωτήσαμε διάφορα πράγματα και πήραμε απαντήσεις, με χτυπήματα, από τους δύο ενώ φαίνεται ότι κάποιος τρίτος έσπασε ένα τζάμι. Δε μπορώ να πω ακριβώς πόσοι είναι αλλά φαίνεται πως τουλάχιστον τρεις ζουν ακόμα κάτω από τα χαλάσματα και μάλλον βρίσκονται στα χαλάσματα του διαμερίσματος αριθμός 602», δήλωσε ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων, Χουάν Κάρλος Σουτμπερκασό.

Το πολυώροφο κτίριο είχε τέσσερα διαμερίσματα σε κάθε όροφο και εικάζεται ότι οι μισοί από τους κατοίκους βρίσκονταν μέσα την ώρα του σεισμού. «Η πρόοδος που έχουμε είναι πολύ μικρή γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκληρά και μεγάλα αντικείμενα από το φόβο της επιπλέον κατάρρευσης ή του τραυματισμού κάποιου εγκλωβισμένου» πρόσθεσε ο Σουτμπερκασό και καταλήγοντας ανέφερε ότι με κάθε μετασεισμό η εικόνα αλλάζει και αυτό είναι το πιο δύσκολο για τα σωστικά συνεργεία. 

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 723, εκ των οποίων η πλειοψηφία (544) βρέθηκε στο κεντρικό και νότιο μέρος της Χιλής, ενώ επισήμως υπάρχουν και 19 αγνοούμενοι. 

Διαβάστε επίσης: 
Πλιάτσικο και ταραχές-Σε ετοιμότητα ο στρατός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε