Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εμφανίστηκε στο Λευκό Οίκο και είπε: Έχω βόμβα! Έκθετες οι μυστικές υπηρεσίες

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Ούτε ένα ούτε δυο αλλά τρία περιστατικά έρχονται να φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση της μυστικές υπηρεσίες. Αυτή τη φορά, ένας άνδρας εμφανίστηκε στο Λευκό Οίκο και ενημέρωσε τους μυστικούς πράκτορες πως μετέφερε βόμβα με το αυτοκίνητό του!

Όταν έγιναν το περασμένο Σάββατο. Ένας άνδρας 29 ετών συνελήφθη γιατί υποστήριξε ότι μετέφερε βόμβα. Πρόκειται για τον Σον Πάτρικ Κιούγκαν από την πόλη Ρόανοκ της πολιτείας Βιρτζίνια. Εμφανίστηκε σε φυλάκιο ελέγχου κοντά στον Λευκό Οίκο λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ.

Οδηγούσε, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Chevrolet Impala και είπε στους άνδρες της Secret Service πως “υπάρχει βόμβα στο πορτμπαγκάζ”. Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, ο 29χρονος φάνηκε να κρατά στο χέρι του κάτι, το οποίο όμως στην αναφορά της αστυνομίας δεν προσδιορίζεται.

Όταν οι μυστικοί πράκτορες κατάλαβαν πως δεν υπήρχε βόμβα, πέρασαν χειροπέδες στον Κιούγκαν κι εκείνος τότε τους είπε πως “αυτό είναι ένα δοκιμαστικό”. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ψευδών απειλών περί βόμβας και παράνομης χρήσης οχήματος.

Αυτό ήταν το δεύτερο επεισόδιο στο Λευκό Οίκο το Σάββατο. Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας άλλος άνδρας πήδηξε μια σχάρα στάθμευσης ποδηλάτων σε αποκλεισμένη ζώνη μπροστά από τον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για τον 58χρονο Γουίλιαμ Μπράϊαντ Ρόλινσον από το Σίλβερ Σπρινγκ του Μέριλαντ. Συνελήφθη για παράνομη είσοδο και σύμφωνα με τη Secret Service “στεκόνταν πίσω από το φράγμα ασφάλειας σε μια απαγορευμένη περιοχή, φωνάζοντας ακατάληπτα συνθήματα”.

Δεν είχε διευκρινιστεί χθες εάν κάποιος από τους δύο υπόπτους έχει αφεθεί ελεύθερος.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε φύγει από την Ουάσιγνκτον για να περάσει δυο μέρες με τη σύζυγό του Μελάνια και τον 10χρονο γιο τους Μπάρον, στο θέρετρο Μαρ ο Λάγο της Φλόριντα.

Αυτά τα δυο περιστατικά έρχονται μετά από εκείνο στις 10 Μαρτίου όταν άνδρας σκαρφάλωσε στο φράχτη του Λευκού Οίκου και πέρασε στο χώρο της προεδρικές κατοικίας, όπου παρέμεινε για 16 ολόκληρα λεπτά πριν τελικά συλληφθεί. Και τότε, ο Τραμπ ήταν εκεί!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε