Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Emirates, Singapore Airlines, Air France-KLM και Lufthansa δεν καθηλώνουν τα Α380

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν πως δεν πρόκειται να καθηλώσουν τα αεροσκάφη τους μετά το σημερινό περιστατικό στην Σιγκαπούρη….

Οι αερογραμμές Emirates στο Ντουμπάι, ο μεγαλύτερος πελάτης της Airbus για τα αεροσκάφη A380, ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεσή τους να μην καθηλώσουν το στόλο των 13 αεροσκαφών τους αυτού του τύπου, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε κινητήρα αεροσκάφους του ίδιου τύπου της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρίας Qantas.
 
“Όλα τα Α380 των Emirates λειτουργούν σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεων. Η Emirates έχει 13 αεροσκάφη Α380 σε λειτουργία, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αντιδραστήρες Engine Alliance GP72000”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).
 
“Η ασφάλεια των επιβατών μας και των πληρωμάτων μας είναι μείζονος σημασίας”, τονίζεται.
 
Οι αερογραμμές Emirates, με συνολικά 90 παραγγελίες είναι ο πρώτος πελάτης του αεροπλάνου Airbus.
 
Η Qantas, η οποία είναι μια από τις πέντε εταιρίες που πραγματοποιούν πτήσεις τους με Α380, αποφάσισε αμέσως να καθηλώσει στο έδαφος τα έξι όμοια αεροσκάφη που διαθέτει.
 
Στη Σιγκαπούρη, οι αερογραμμές Singapore Airlines ανακοίνωσαν ότι δεν θα καθηλωθεί το στόλος των 11 Airbus A380 που διαθέτουν.
 
“Δεν υπάρχει καμμιά πρόθεση να καθηλωθούν τα αεροσκάφη μας και οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά”, δήλωσε ο Νικόλας Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος της εταιρίας.
 
Στο Παρίσι η αεροπορική εταιρία Air France-KLM δεν προτίθεται να καθηλώσει τα τέσσερα αεροσκάφη Α380 που διαθέτει, μετά το πρόβλημα σε κινητήρα αεροσκάφους του ίδιου τύπου της εταιρίας Qantas, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.
 
Ο εκπρόσωπος της Air France υπογράμμισε ότι τα Α380 της εταιρίας “έχουν διαφορετικούς κινητήρες” από εκείνους της Qantas.
 
Tα A380 της Qantas, όπως αυτό που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Σιγκαπούρη σήμερα, είναι εξοπλισμένα με κινητήρες Rolls Royce.
 
Στο Βερολίνο, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας Lufthansa ανακοίνωσε ότι η εταιρία δεν θα καθηλώσει τα τρία αεροσκάφη Α380 που έχει ο στόλος της.
 
“Συνεχίζουμε τις πτήσεις κανονικά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας, δύο από τα τρία αεροσκάφη της οποίας πραγματοποιούσαν πτήση σήμερα το πρωί, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε