Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εμπάργκο στα λιμάνια της Πορτογαλίας λόγω απεργίας

ΦΩΤΟ REUTERS

Πενθήμερη απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας είναι η «απάντηση» των λιμενεργατών στα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση Κοέλιο.

Από τη Δεύτερα, οι λιμενεργάτες ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις που θα διαρκέσουν όλη την εβδομάδα και αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές, τον μόνο τομέα της πορτογαλικής οικονομίας που πηγαίνει καλά.

Η απεργία πλήττει τα περισσότερα λιμάνια στη χώρα, περιλαμβανομένης της Λισσαβώνας, όπου παρέχονται μόνον οι βασικές υπηρεσίες καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της εταιρίας που διαχειρίζεται το λιμάνι στη βόρεια πόλη Αβέιρου.

Η απεργιακή κινητοποίηση σημειώνεται καθώς η χώρα μπαίνει σε μια χρονιά που η κυβέρνηση θα επιβάλει τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας βάσει της συμφωνίας δανεισμού που έχει συνάψει με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

«Δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι θα υπάρξει οποιοσδήποτε συμβιβασμός», είπε ο Βίτορ Ντίας, αντιπρόεδρος της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας FESMARPOR, στην οποία ανήκουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και πολλοί ναυτικοί. «Αλλά είμαστε έτοιμοι να τερματίσουμε την απεργία μόλις υπάρξει», πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι θέλουν η κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι η εταιρία η οποία διαχειρίζεται το λιμάνι στο Αβέιρου δεν θα χρεοκοπήσει και ότι το προσωπικό της δε θα απολυθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε η Πορτογαλία “έπιασε” τον στόχο για το έλλειμμα

Στα ”σκουπίδια” και η Πορτογαλία

Η ύφεση στην Πορτογαλία θα φτάσει το 5%

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε