Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εμπορική εκμετάλλευση των αγανακτισμένων της Νέας Υόρκης

Εμπορική εκμετάλλευση των αγανακτισμένων της Νέας Υόρκης

Σε κάθε γνωνιά του πάρκου Ζουκότι, την έδρα του κινήματος για την κατάληψη της Γουόλ Στριτ, πλανόδιοι πουλούν κουμπιά, μπλουζάκια, βραχιόλια και έργα τέχνης.

Το επαρεμπόριο έκανε την εμφάνισή τους και εδώ σε σημείο που κάποιοι από τους αγανακτισμένους διαμαρτύρονται ότι αυτή η εμπορευματοποίηση υπονομεύει το κίνημα.

Ένας από τους εκπροσώπους τους, ο Χέιγουντ Κάρεϊ, είπε ότι οι διαδηλωτές ζήτησαν από τους εμπόρους να πωλούν τα εμπορεύματά τους έξω από το πάρκο. “Όμως, ειλικρινά, δεν είναι δουλειά μας να τους πούμε τι μπορούν να κάνουν. Δεν μας ανήκει το κίνημα”, πρόσθεσε.

Ένα ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη πάντως προσπαθεί να κάνει αυτό ακριβώς! Την περασμένη εβδομάδα ο Ρόμπερτ και η Νταϊάν Μαρέσκα κατέθεσαν αίτημα για να κατοχυρώσουν εμπορικά την φράση “Occupy Wall Street”. “Αν δεν την αγοράσω εγώ θα το κάνει κάποιος άλλος”, είπε ο Μαρέσκα στην ιστοσελίδα The Smoking Gun.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το πάρκο Ζουκότι αφού οι “δουλειές” ακμάζουν και στο Διαδίκτυο! Μια ιστοσελίδα πουλάει 30 κουτιά προφυλακτικών με το σήμα του κινήματος (Occupy Condoms) έναντι 11,99 δολαρίων.

Μια άλλη έχει μια θήκη για iPhone μάρκας “Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ” και τη διαθέτει για 35 δολάρια. Ακόμα, το βράδυ της Τρίτης στο eBay πωλούνταν σχεδόν 5.000 είδη από άτομα που προσπάθησαν να επωφεληθούν από την άνοδο του κινήματος.

Διαβάστε επίσης: Μπροστά στην Βασίλισσα υποκλίνονται και οι Αγανακτισμένοι!

“Πορεία στην Αθήνα” – Πανευρωπαϊκό ραντεβού των Αγανακτισμένων στην Ελλάδα

Προετοιμάζονται οι αγανακτισμένοι για την G-20

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε