Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Εμπρησμός η φωτιά στη Σαγράδα Φαμίλια – Σοβαρές υλικές ζημιές

ΦΩΤΟ REUTERS

Ένας άνδρας που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ευθύνεται για τη φωτιά που ξέσπασε στη βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια της Βαρκελώνης, προκαλώντας πανικό και σοβαρότατες υλικές ζημιές.

Η Σαγράδα Φαμίλια αποτελεί –εκτός όλων των άλλων- και τουριστικό αξιοθέατο της καταλανικής πρωτεύουσας. Χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται καθημερινά, όπως και σήμερα. Για αυτό και όταν ξέσπασε η φωτιά και οι επισκέπτες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το ναό, επικράτησε πανικός.
ΦΩΤΟ REUTERS
Περίπου 3.000-4.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό ή κοντά στη βασιλική τη στιγμή του συμβάντος. Τέσσερις εργαζόμενοι στη Σαγράδα Φαμίλια εισέπνευσαν καπνό. Πάντως οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο μέσα σε λιγότερο από μία ώρα.

Ο φερόμενος ως εμπρηστής είναι ένας 65χρονος άστεγος, ο οποίος συνελήφθη αμέσως. Μία ομάδα οκτώ τουριστών είδαν τον άνδρα να βάζει φωτιά σε ιερατικά ενδύματα στον προθάλαμο της βασιλικής. Στη συνέχεια βοήθησαν στη σύλληψή του εμποδίζοντας τον να διαφύγει.

Ο Ζοάν Ριγκόλ πρόεδρος της ένωσης της Σαγράδα Φαμίλια δήλωσε ότι ο ύποπτος μετά τη σύλληψή του έκανε περίεργες δηλώσεις, ενώ η αστυνομία βρήκε πολλούς αναπτήρες στις τσέπες του.

Ο προθάλαμος της βασιλικής φαίνεται ότι έχει καταστραφεί, ενώ αρκετά έπιπλα και ρούχα κάηκαν, επίσης ο καπνός από την πυρκαγιά μαύρισε τους τοίχους της κρύπτης της Σαγράδα Φαμίλια. Αναμένεται, πάντως, επίσημος απολογισμός.

Η υπό κατασκευή εδώ και 128 χρόνια Σαγράδα Φαμίλια, έργο του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί (1852-1926) που τον περασμένο Νοέμβριο αφιερώθηκε στον πάπα Βενέδικτο XVI, έκλεισε αμέσως μετά το συμβάν και θα παραμείνει κλειστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκκένωση της Σαγράδα Φαμίλια λόγω πυρκαγιάς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε