Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εν μέσω κρίσης η υπουργός πήγε διακοπές

Εν μέσω κρίσης η υπουργός πήγε διακοπές
Αποφάσισε να κάνει πρωτοχρονιάτικες διακοπές. Πήγε βόλτα με το τζετ επιχειρηματία και τώρα δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης ενώ ορισμένοι ζητούν την παραίτηση της.
Ο λόγος για την γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών Μισέλ Αλιό Μαρί που πήγε για διακοπές στην Τυνησία.
 
Η γαλλική κυβέρνηση έσπευσε να καλύψει την υπουργό Εξωτερικών η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα, πέρασε τις πρωτοχρονιάτικες διακοπές στην Τυνησία και μάλιστα εν μέσω της κρίσης στη χώρα.
 
Η Αλιό Μαρί επικρίνεται επειδή έκανε τις διακοπές με τους γονείς της και τον σύντροφό της στα τέλη Δεκεμβρίου και επειδή αποδέχτηκε να πάει μια βόλτα με το τζετ ενός Τυνήσιου επιχειρηματία κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα.
 
Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί προσπάθησαν να κλείσουν τη συζήτηση, μία ημέρα αφότου η υπουργός εμφανίστηκε στη δημόσια τηλεόραση για να δώσει εξηγήσεις.
 
«Έδωσε εξηγήσεις, πρόσφερε το mea culpa και είπε ότι δεν θα το κάνει ξανά», δήλωσε για να προσθέσει ότι «αυτό είναι ένα μικροεπεισόδιο, αν κοιτάξει κανείς τα πολύ πιο ανησυχητικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή».
 
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Αλιό-Μαρί έχει τη δική του υποστήριξη και εκείνη του προέδρου. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η υπουργός εξέφρασε τη λύπη της για τις λανθασμένες της κινήσεις.
 
Εκκλήσεις για την παραίτηση της Αλιό-Μαρί έκανε η αντιπολίτευση που επέκρινε την κίνηση της υπουργού μιλώντας ακόμα και για ύποπτες διασυνδέσεις με το καθεστώς του πρώην Τυνήσιου προέδρου.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε