Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ένα 16χρονο παιδί νεκρό, στο άντρο του ”Τσάρου των Τσιγγάνων”!

Ενας 16χρονος πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας…

σε ένα από τα σφοδρότερα επεισόδια εθνοτικής βίας στη Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια.  Περισσότεροι από 120 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια που προκάλεσε ο θάνατος ενός νεαρού σε χωριό στα νότια της χώρας.

Η αστυνομία και μέλη των επίλεκτων δυνάμεων περιπολούσαν τους δρόμους της Κατούνιτσα το Σαββατοκύριακο μετά την πυρπόληση πολλών σπιτιών και την καταστροφή αυτοκινήτων που ανήκαν σε τσιγγάνο ηγέτη της περιοχής.

Τα βίαια επεισόδια στην Κατούνιτσα, νοτιοανατολικά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βουλγαρίας, της Φιλιππούπολης, ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής (23-09-2011) όταν ένας 19χρονος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από μικρό λεωφορείο που οδηγούσε ένας άνδρας ο οποίος συνδέεται με τον αυτοαποκαλούμενο “Τσάρο των Αθίγγανων” της περιοχής Κιρίλ Ρασκόφ.

Οπως δήλωσε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών Καλίν Γκεοργκίεφ σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Φιλιππούπολη, “περίπου 127 άνθρωποι συνελήφθησαν ενώ εναντίον 28 από αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για χουλιγκανισμό.”

Ενας 16χρονος κατέρρευσε στη διάρκεια των επεισοδίων και αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο από καρδιακή ανεπάρκεια. Η οικογένειά του είπε ότι πρόσφατα είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.

Περισσότεροι από 500 εξαγριωμένοι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν μπροστά από ένα από τα σπίτια του Ρασκόφ, σύμφωνα με τον Γκεοργκίεφ, και ζήτησαν την απομάκρυνση του ιδίου και της οικογενείας του από το χωριό που αριθμεί 2.300 κατοίκους.

Ο 69χρονος Ρασκόφ, γνωστός ως “Τσάρος Κίρο”, έχει καταδικαστεί πολλές φορές πριν από τη δεκαετία του ΄90 για παράνομες συναλλαγές συναλλάγματος και χρυσού. Το 1998 ίδρυσε κόμμα με στόχο να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση των Ρομά στην πολιτική και οικονομική ζωή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε