Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ένα μόνο όπλο χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό στις Άλπεις

Ένα μόνο όπλο χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό στις Άλπεις
Ένα μόνο όπλο χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα στο Σεβαλίν. Δεν είναι επικίνδυνο το υλικό που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας αλ Χίλι
 

Ένα μόνο όπλο χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία την Τετάρτη στο Σεβαλίν στις γαλλικές Άλπεις τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε σήμερα πηγή προσκείμενη στην έρευνα της γαλλικής αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου M6.
 
Σχεδόν 25 κάλυκες από σφαίρες βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αφήνοντας να εννοηθεί αρχικά ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλά όπλα στο φόνο τριών μελών μιας βρετανικής οικογένειας και ενός Γάλλου ποδηλάτη. Από το μακελειό γλίτωσαν δύο κοριτσάκια.
 
Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα αυτόματο πιστόλι διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών, το οποίο θεωρείται παλιό όπλο από τους ειδικούς και δεν ανταποκρίνεται σε έναν σύγχρονο εξοπλισμό.
 
Το συμπέρασμα ότι χρησιμοποιήθηκε ένα μόνο όπλο εξήχθη από τις πρώτες βαλλιστικές έρευνες που έγιναν, αλλά χρειάζεται ακόμη να γίνουν πιο λεπτομερείς έρευνες για να επιβεβαιωθεί αυτό επισήμως.
 
Τα τρία μέλη της βρετανικής οικογένειας που σκοτώθηκαν είναι ο 50χρονος πατέρας Σάαντ αλ Χίλι, η σύζυγός του Ίκμπαλ και η μητέρα της, σουηδικής υπηκοότητας. Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η Ζαϊνάμπ, ηλικίας 7 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά και η μικρότερη, η Ζίνα, ηλικίας 4 ετών, σώθηκε καθώς είχε κρυφτεί μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας.
 
Στο μεταξύ η αστυνομία του Σάρεϊ, στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι οι ύλες που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας αλ Χίλι, οι οποίες είχαν αρχικά θεωρηθεί ότι αποτελούσαν “εν δυνάμει εκρηκτικές ύλες”, δεν είναι τελικά επικίνδυνες.
 
“Η αστυνομία του Σάρεϊ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το υλικό που βρέθηκε σήμερα το πρωί (…) δεν είναι επικίνδυνο”, αναφέρει η αστυνομία του Σάρεϊ σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.
 
Το ύποπτο υλικό βρέθηκε σήμερα το πρωί κατά την έρευνα που πραγματοποιεί η αστυνομία από το Σάββατο στο σπίτι της οικογένειας αλ Χίλι.
 
Μια ομάδα πυροτεχνουργών εκλήθη εκεί “για προληπτικούς λόγους”, επισημαίνει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.
 
Μετά τον εντοπισμό του υλικού αυτού η αστυνομία είχε διευρύνει τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από το σπίτι της οικογένειας αυτής για να συμπεριλάβει και τα γειτονικά σπίτια και είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους τους να απομακρυνθούν από αυτά.
 
Ο αποκλεισμός αυτός για τα γύρω σπίτια “ήρθη τώρα και οι κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί μπορούν εφεξής να επιστρέψουν στα σπίτια τους”, προσθέτει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα ευρήματα για τη δολοφονία στις Άλπεις – Γιατί αποκλείστηκε το σπίτι της οικογένειας

Το 7χρονο κοριτσάκι που γλίτωσε από το μακελειό στις Άλπεις ξύπνησε από το κώμα

Καταθέτει ο φερόμενος δράστης του μακελειού στις Άλπεις

Τι έδειξαν οι νεκροψίες των θυμάτων του μακελειού στις Άλπεις;

Το 4χρονο κοριτσάκι γλίτωσε τη σφαγή και άκουσε την εκτέλεση των γονιών του

Ο αδελφός είναι ο δράστης του μακελειού στις Άλπεις;

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε