Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένα οριγκάμι-περίπτερο στον κήπο του Berrington Hall!

Ένα οριγκάμι-περίπτερο στον κήπο του Berrington Hall!

Η γεωργιανού ρυθμού έπαυλη Berrington Hall είναι από τα κτίσματα προστατευόμενης κληρονομιάς στη Μεγάλη Βρετανία. Και είναι όμορφο κτίριο. Κι ο κήπος είναι ακόμη πιο όμορφος.

Σε αυτόν τον όμορφο κήπο, η Χίδερ και ο Ίβαν Μόρισον (του στούντιο Μόρισον), με τη στήριξη του Trust New Art (του National Trust, του οργανισμού που φροντίζει για την προστασία της βρετανικής πολιτιστικής κληρονομιάς) και του Art Council England (του ισοδύναμου του δικού μας Υπουργείου Πολιτισμού), εγκατέστησαν ένα περίπτερο, σε σχήμα ανανά, που παραπέμπει σε οριγκάμι.

Οι δύο καλλιτέχνες επί έναν ολόκληρο χρόνο και παραπάνω ερευνούσαν την ιστορία του κήπου πριν καταλήξουν να σχεδιάσουν αυτή την κατασκευή ως μια γέφυρα μεταξύ της ιστορίας της έπαυλης και του κήπου (γεωργιανή περίοδος) και της σημερινής χρήσης της. Ενθαρρύνοντας, με αυτόν τον τρόπο, τους επισκέπτες να χαλαρώσουν ή και να κάνουν πικνίκ στο εσωτερικό του περίπτερου.

Η κατασκευή είναι καλυμμένη από ροζ ύφασμα – το χρώμα επιλέχθηκε από την παλέτα χρωμάτων της γεωργιανής περιόδου – το οποίο αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η Χίδερ και ο Ίβαν κατασκεύασαν και μικρά σκαμπό σε σχήμα που να αρμόζει στο σχήμα της κατασκευής, τα οποία είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό της.

Το «Look! Look! Look!» – έτσι ονόμασαν την κατασκευή τους – θα παραμείνει ανοιχτό στους επισκέπτες του Berrington Hall έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 και θα φιλοξενεί διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε