Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ένα (χριστουγεννιάτικο) δέντρο αξίας 11 εκατομμυρίων δολαρίων!

ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν έχει πάνω του τα συνηθισμένα, «θνητά», στολίδια. Έχει χρυσό, ζαφείρι, σμαράγδια και διαμάντια. Και βρίσκεται -που αλλού;- στο Αμπού Ντάμπι…

Αναμφίβολα είναι το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου και κοστίζει όσο ένα… πολυτελές γιοτ. Βρίσκεται το λόμπι του Emirates Palace, στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Είναι διακοσμημένο με χρυσό, ζαφείρια, σμαράγδια και περισσότερα από 180 διαμάντια, συνολικής αξίας 11 εκατ. δολαρίων!

Το δέντρο του Emirates Palace μπορεί να έσπασε το ρεκόρ του χριστουγεννιάτικου δέντρου που είχε στηθεί στο Τόκιο, το 2002, και η αξία του εκτιμήθηκε στα 10,8 εκατ. δολάρια, αλλά δεν απέφυγε την αρνητική κριτική.
Το εντυπωσιακό λόμπι του Emirates Palace - ΦΩΤΟ REUTERS
Απαντώντας στην κριτική περί “μόστρας”, που δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα των Χριστουγέννων, η διεύθυνση του ξενοδοχείου εξήγησε στην εφημερίδα “Toronto Sun” ότι το ξενοδοχείο αποτελεί απλά το χώρο έκθεσης του δέντρου, τα πανάκριβα στολίδια του οποίου ανήκουν στην επιχείρηση “Style Gallery”, που επέλεξε τον -αν μη τι άλλο- διαφορετικό αυτό τρόπο διαφήμισης.

Πάντως, το χριστουγεννιάτικο αυτό δέντρο των 11 εκατ. δολαρίων δεν είναι η μόνη … υπερβολή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει ακόμη και μηχανή πώλησης χρυσού!
Μπάλες από χρυσό και... διαμάντια - ΦΩΤΟ REUTERS
Στην Ωκεανία και συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η περιβαλλοντική ευαισθησία ορισμένων είχε ως “καρπό” ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από ποδήλατα, που προορίζονταν για ανακύκλωση.

Το διαφορετικό αυτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, που φέρει την ονομασία “Tree-Cycle” αποτελείται από 100 παλιά ποδήλατα, που δώρισε στους εμπνευστές της ιδέας μια τοπική εταιρία ανακύκλωσης.

Οι σκελετοί των ποδηλάτων βάφτηκαν στο πράσινο χρώμα του φυλλώματος των δέντρων και οι ρόδες σε διάφορα, φωτεινά χρώματα για να θυμίζουν τις φωτεινές γιρλάντες των χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε