Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ένας επιχειρηματίας κι ένας οικοδόμος θύματα της κρίσης αυτοκτόνησαν στην Ιταλία

Ένας επιχειρηματίας κι ένας οικοδόμος θύματα της κρίσης αυτοκτόνησαν στην Ιταλία

Ένας επιχειρηματίας από τη Νάπολη και ένας οικοδόμος από τη Σαρδηνία είναι τα δυο τελευταία θύματα-αυτόχειρες της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία.

Ο Ντιέγκο Πελούντο, 52 ετών, επιχειρηματίας από την Νάπολη, αυτοκτόνησε πέφτοντας στο κενό από τον όγδοο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε, στην αστική συνοικία Βόμερο, της μεγαλούπολης της ιταλικού νότου. Πριν από δυο ημέρες είχε και πάλι προσπαθήσει να θέσει τέρμα στην ζωή του, σκαρφαλώνοντας σε στηθαίο που βρίσκεται σε πανοραμικό σημείο της περιοχής Ποζίλιπο, πάνω σε λόφο. Τότε τον είχε σώσει η άμεση παρέμβαση της αστυνομίας.

Χθες βράδυ, όμως, ο Πελούντο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, απομακρύνθηκε από τη γυναίκα του, άνοιξε το παράθυρο του σπιτιού τους, και έπεσε στο κενό. Η προσπάθεια παροχής πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς του ασθενοφόρου αποδείχθηκε μάταιη. Σύμφωνα με τον Τύπο, ο άτυχος επιχειρηματίας είχε μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο, αλλά η γυναίκα του, καθηγήτρια γυμνασίου, δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά.

Δεύτερος αυτόχειρας υπήρξε στη Σαρδηνία, όπου ένας οικοδόμος, επίσης 52 ετών, έθεσε τέλος στην ζωή του διότι είχε απολυθεί από τη δουλειά του και δεν μπορούσε, πλέον, να εξασφαλίσει τα προς το ζην στη γυναίκα του και στα τρία παιδιά τους.

Ο πρωταγωνιστής της πολλοστής αυτής πράξης απελπισίας, είχε ζητήσει και τη βοήθεια του δημάρχου του χωριού του, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Οριστάνο. «Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά νομίζω, ίσως, ότι δεν φταίω μόνον εγώ», έγραψε στο τελευταίο του γράμμα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, φέτος, υπάρχει κίνδυνος να ξεπερασθεί το «μαύρο ρεκόρ» του 2010, όταν οι αυτοκτονίες επιχειρηματιών και ανέργων είχαν φτάσει τις 362.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το δράμα των αυτοκτονιών χτύπησε και την Ιταλία

Άλλες δυο αυτοκτονίες στην Ιταλία λόγω της κρίσης – Αυξήθηκαν κατά 24,6%, οι αυτόχειρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε