Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ένας γκρίζος λύκος… βγήκε απ’ τις πυραμίδες της Αιγύπτου

Οι τοιχογραφίες με την εικόνα του θεού των Αιγυπτίων με κεφάλι τσακαλιού είναι ίσως από τις πιο διάσημες στον κόσμο

Ο θεός Άνουβις λόγω μορφής είναι χαραγμένος στη μνήμη των περισσότερων και παραπέμπει στα μυστήρια της Αιγύπτου.
Μόνο που για μερικές χιλιάδες χρόνια υπήρχε ένα … λαθάκι. Φταίνε οι αρχαιολόγοι. Είδαν τη μορφή του θεού και είπαν: έχει κεφάλι από τσακάλι.
Αμ δε!
Το κεφάλι είναι από λύκο!

Όχι οποιοδήποτε λύκο, τον έναν και μοναδικό Αφρικανικό Λύκο που ανακαλύφθηκε τώρα, χιλιάδες χρόνια μετά, τυχαία από τους επιστήμονες του πανεπιστημίου του Όσλο
Όπως λένε, γενετικά συνδέεται με το λύκο των Ιμαλαΐων. “Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν βρήκαμε DNA λύκου που δεν ταυτιζόταν με οτιδήποτε υπάρχει στη διεθνή τράπεζα γονιδιακών δεδομένων”, λέει ο Δρ. Ιλάι Ρούνες.
Τα γενετικά δεδομένα “μαρτυρούν” επίσης την αρχαία καταγωγή του αιγυπτιακού τσακαλιού-λύκου. Οι ερευνητές μάλιστα πιστεύουν ότι το ζώο αυτό είναι ίσως αρχαιότερο και από τα γνωστά είδη λύκων του βορείου ημισφαιρίου, όχι όμως και από το λύκο της Αιθιοπίας.
Όπως αναφέρουν στην έκθεσή τους, ο ινδικός λύκος, ο λύκος των Ιμαλαΐων και το αφρικανικό “τσακάλι” διαχωρίστηκαν από τον γκρίζο λύκο – που ζούσε στην Αφρική ακόμη και πριν από περίπου τρία εκατομμύρια χρόνια- πριν αυτός μετακινηθεί βόρεια, προς την Ευρώπη, τη βόρεια Ασία και την αμερικανική ήπειρο, όπου και διαιρέθηκε σε νέα υποείδη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε