Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ενας ήρωας στη Βρετανία! Έσωσε μωρό που έπεσε στο παγωμένο νερό με το καροτσάκι του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενας ήρωας στη Βρετανία! Έσωσε μωρό που έπεσε στο παγωμένο νερό με το καροτσάκι του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βρετανός Τζορτζ Ρίντερ ήταν στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή και κατάφερε να σώσει ένα μωρό που έπεσε στην παγωμένη θάλασσα μαζί με το καροτσάκι του, εξαιτίας ενός ξαφνικού σφοδρού ανέμου.

Ο εργαζόμενος στη μαρίνα λιμανιού του Σόμερσετ (νοτιοδυτική Αγγλία) βούτηξε και το ανέσυρε με τη βοήθεια ψαράδων, σώζωντας τη ζωή του -μόλις έξι μηνών- μωρού. Η μητέρα του παιδιού, περπατούσε το πρωί της Κυριακής σε μια αποβάθρα του λιμανιού Ουάτσετ, όταν το καροτσάκι, στο οποίο ήταν δεμένο το μωρό, παρασύρθηκε από ένα ξαφνικό μπουρίνι. Ακούγοντας από μακριά τις κραυγές μιας γυναίκας, ο 63χρονος νόμισε στην αρχή πως είχε πέσει στη θάλασσα κάποιος σκύλος και πήρε το ποδήλατό του για να πάει να δει τι συμβαίνει.

“Η μητέρα φώναζε: ‘το μωρό μου έπεσε στο νερό’, πλησίασα στην άκρη της αποβάθρας και είδα το καροτσάκι αναποδογυρισμένο, να είναι έρμαιο των κυμάτων”, εξήγησε ο Ρίντερ. “Πήδησα στο νερό και οδήγησα το καροτσάκι προς την αποβάθρα. Κάποιος μου πέταξε τότε ένα σχοινί, το έδεσα και το ανέβασαν”, προσθέτει.

Το μωρό εξακολουθούσε να είναι δεμένο μέσα στο καροτσάκι, σύμφωνα με τον Ρίντερ, ο οποίος ξαφνιάστηκε που εξακολουθούσε να είναι ζωντανό: “έκανε πολύ κρύο, είναι απίστευτο γιατί έμεινε τουλάχιστον πέντε λεπτά γεμάτα μέσα στο νερό”. “Είδα το στοματάκι του να ανοίγει και να καταπίνει μια γουλιά αέρα και σκέφτηκα: θα είναι εντάξει!”.

Η γιαγιά του μωρού είπε στην εφημερίδα “Daily Mirror” πως το παιδί είχε αλμυρό νερό στους πνεύμονες όταν νοσηλεύθηκε στην εντατική. “Νοσηλεύεται, δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τα πάντα, αλλά τα νέα είναι καλά”, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σήμερα το πρωί από το τηλεοπτικό κανάλι ITV, ο 63χρονος γέλασε με την ιδέα ότι θεωρείται “ήρωας”: “Ήμουν μόνον ο τύπος που πήδηξε στο νερό. Είμαι απλώς χαρούμενος που μπόρεσα να κάνω κάτι”.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΡΙΝΤΕΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε