Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ένας νεκρός από αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη

Μαχητικά αεροσκάφη της Υεμένης εξαπέλυσαν δύο επιδρομές εναντίον κρησφύγετων, μαχητών της Αλ Κάιντα, στο νότο της χώρας. Τουλάχιστον ένας άμαχος έχασε τη ζωή του.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων της Αλ Κάιντα πραγματοποιήθηκαν ύστερα από ενέδρα ανταρτών σε άρμα μάχης, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες. Τρεις άνδρες που φέρονται να ήταν μέλη της τοπικής πτέρυγας της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με Υεμενίτες στρατιώτες στην πόλη Μούντια της επαρχίας Αμπιάν.

Στόχος των δύο επιδρομών ήταν οι ορεινές περιοχές Τσουούμπα και Ναχ Αϊν που βρίσκονται ανάμεσα στις πόλεις Λόντερ και Μούντια, της επαρχίας Αμπιάν, όπου τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρες τις τελευταίες τρεις ημέρες, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Ένας ηλικιωμένος άνδρας σκοτώθηκε και δυο γυναίκες τραυματίστηκαν στην επιδρομή στην περιοχή Τσουούμπα.

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δύο τραυματίστηκαν το Σάββατο σε ενέδρα που είχαν στήσει ένοπλοι πάνω στο δρόμο που συνδέει την πόλη Ζιντζίμπαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, με την Μούντια.

Στη Σαναά οι αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις πρεσβείες της Βρετανίας, η οποία είναι κλειστή για το κοινό και των ΗΠΑ, οι οποίες προειδοποίησαν τους υπηκόους τους για τον κίνδυνο επιθέσεων. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του, είχε καλέσει την Τετάρτη τους Γάλλους που ζουν στην Υεμένη να φύγουν από τη χώρα εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε