Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ένας ολόκληρος λαός και δεκάδες ηγέτες αποχαιρέτησαν τον Τσάβες – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ένας ολόκληρος λαός και δεκάδες ηγέτες αποχαιρέτησαν τον Τσάβες – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Με πλήθος κόσμου απ ΄όλη τη Βενεζουέλα χώρα στον περίβολο του κτιρίου όπου γινόταν η τελετή και δεκάδες ηγέτες μέσα στην αίθουσα, έγινε η κηδεία του Ούγκο Τσάβες.

Παρουσία 32 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων σε μια κατάμεστη αίθουσα της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Καράκας, έγινε η κηδεία του Ούγκο Τσάβες.

Η τελετή ξεκίνησε με τον εθνικό ύμνο της Βενεζουέλας ενώ το φέρετρο με τη σορό του Τσάβες, που ήταν καλυμμένο εξ ολοκλήρου από την κίτρινη, μπλε και κόκκινη σημαία της χώρας, βρισκόταν εκτεθειμένο στο κέντρο της αίθουσας τιμών της Ακαδημίας.

Ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο

Οι ξένοι ηγέτες είχαν σχηματίσει μία τιμητική γραμμή γύρω από το φέρετρο προς τιμήν του Τσάβες και τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Στον περίβολο του κτιρίου βρισκόταν συγκεντρωμένο πλήθος από υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού κόμματος του Τσάβες, που έφεραν τα εμβληματικά κόκκινα πουκάμισα της παράταξης, και είχαν συρρεύσει απ’ όλη τη χώρα για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη.

Το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας έξω από το κτίριο είχε κλείσει για το κοινό από παρατεταγμένους στρατιώτες. Το πλήθος βρισκόταν στο δεξιό τμήμα της πλατείας, πίσω από μεταλλικές περιφράξεις, για την ασφάλεια και των ξένων ηγετών.

Σχεδόν όλοι οι Λατινοαμερικάνοι ηγέτες ήταν παρόντες στην κηδεία. Οι πρόεδροι της Κούβας Ραούλ Κάστρο και της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Επίσης παρόντες ήταν και αρκετοί δεξιοί ηγέτες, όπως ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα

Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ προσερχόμενος στην τελετή γονάτισε μπροστά στο φέρετρο. Νωρίτερα σήμερα, κατά την άφιξή του στη Βενεζουέλα, ο Αχμαντινετζάντ είχε εκφράσει «τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στον λαό της χώρας και σε όλους τους λαούς του κόσμου, ιδιαίτερα της Λατινικής Αμερικής», προσθέτοντας πως «ο Τσάβες υπήρξε το σύμβολο όλων εκείνων που επιζητούν την δικαιοσύνη, την αγάπη και την ειρήνη στον κόσμο».

Οι ΗΠΑ, που βρίσκονταν σε προστριβή με τον Τσάβες, αλλά και οι Ευρωπαίοι αντιπροσωπεύθηκαν στην κηδεία από χαμηλόβαθμες αποστολές, πλην της Ισπανίας – την οποία λόγω πρωτοκόλλου αντιπροσώπευσε ο πρίγκιπας διάδοχος Φίλιππος.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέτισε φόρο τιμής στον Ούγκο Τσάβες λίγες ώρες πριν την κηδεία του ηγέτη της Βενεζουέλας.

Τον κ. Τσίπρα, υποδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος της χώρας, Νικόλα Μαδούρο ο οποίος και τον συνόδευσε έως τη σορό του Τσάβες. Ο Αλ.Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με την μητέρα και την κόρη του εκλιπόντος.

Λίγη ώρα αργότερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ο οποίος του είπε : “Ωστε εσύ είσαι ο Έλληνας που όλοι περιμένουν να γίνεις πρωθυπουργός;”

Διαβαστε την είδηση

Μετά την κηδεία του Τσάβες προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σύνοδος της Εθνοσυνέλευσης προκειμένου να ορκισθεί μεταβατικός πρόεδρος ο Νικολάς Μαδούρο, νυν αντιπρόεδρος και υποδειχθείς από τον ίδιο τον Τσάβες ως διάδοχός του.
Ωστόσο, οι βουλευτές της κύριας παράταξης της αντιπολίτευσης MUD ανακοίνωσαν σήμερα πως δεν πρόκειται να παραστούν στην ορκωμοσία του Μαδούρο στην Εθνοσυνέλευση, καθώς τη θεωρούν ως «παραβίαση» του Συντάγματος, όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο βουλευτής Άνχελ Μεδίνα.

Διαβάστε

Ο Αλέξης Τσίπρας δίπλα στην σορό του Τσάβες – ΦΩΤΟ

Ο σπαραγμός των γονιών του Ούγκο Τσάβες πάνω από το νεκρό παιδί τους

Σήμερα η κηδεία Τσάβες – Ποιοι θα είναι εκεί

Μόνο οι οπαδοί του βλέπουν το νεκρό Τσάβες – Μαρτυρία Γάλλου δημοσιογράφου

Θα ταριχεύσουν τον Τσάβες και θα τον βάλουν σε… μουσείο!…

Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Τσάβες;

Οδυρμός πάνω από τη σορό του Τσάβες – ΦΩΤΟ

Τα τελευταία λόγια του Τσάβες: Δε θέλω να πεθάνω, μη μ’ αφήσετε να πεθάνω!

Αχαϊα: Η άγνωστη πρόταση στον Ούγκο Τσάβες για επίσκεψη στην Πάτρα…

Επτά ώρες στους δρόμους του Καράκας η σορός του Τσάβες! (ΦΩΤΟ)

Η σορός του Τσάβες στους δρόμους του Καράκας! – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε