Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ένας στους 12 εφήβους προσπαθεί να αυτοκτονήσει στη Ρωσία

Ένας στους 12 εφήβους προσπαθεί να αυτοκτονήσει στη Ρωσία

Ένας στους δώδεκα εφήβους ηλικίας 15-19 ετών αποπειράται κάθε χρόνο να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με μια έρευνα της ρωσικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για το σεβασμό των δικαιωμάτων των καταναλωτών και της ευημερίας του πληθυσμού.

“Περίπου 19 με 20 έφηβοι ανά 100.000 αυτοκτονούν” κάθε χρόνο στη Ρωσία, δηλαδή “τρεις φορές περισσότεροι από το μέσο όρο του υπόλοιπου κόσμου” σημειώνει η Ροσποτρεμπνάντζορ σε ανακοίνωσή που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της.

Στα τέλη του 2011, μια έκθεση της Unicef και του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας έθετε τη Ρωσία στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε αυτοκτονίες εφήβων, πίσω από το Καζακστάν και τη Λευκορωσία. Η έκθεση απέδιδε τον αυξημένο αριθμό αγοριών που αυτοκτονούν (3,5 φορές περισσότερα από τα κορίτσια) στη χρήση ναρκωτικών και την κατανάλωση αλκοόλ.

Το 2009, τουλάχιστον 1.379 αγόρια και 369 κορίτσια αυτοκτόνησαν. Όμως εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που παρουσιάζουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

“Το ποσοστό των αυτοκτονιών και των αποπειρών αυτοκτονίας αυξήθηκε κατά 35-37% στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια”, πρόσθεσε η Ροσποτρεμπνάντζορ.

Τα κυριότερα αίτια που ωθούν τους νέους στο απονενοημένο διάβημα είναι οι οικογενειακές συγκρούσεις και η ερωτική απογοήτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποσύρονται τα λουκάνικα του ΙΚΕΑ από τη ρωσική αγορά, καθώς βρέθηκε κρέας αλόγου

Γιατί η Ρωσία κινητοποίησε ξαφνικά μια ολόκληρη μεραρχία

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την πτώση του μετεωρίτη – Δείτε το

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε