Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ένεση αντί για εκτελεστικό απόσπασμα!

Οι αρχές του Βιετνάμ θα προβαίνουν στο εξής στην επιβολή της θανατικής ποινής χρησιμοποιώντας θανατηφόρες ενέσεις και όχι αναθέτοντάς τη σε εκτελεστικά αποσπάσματα.

Το Βιετνάμ, μια από τις πολλές χώρες της Ασίας όπου η εσχάτη των ποινών εξακολουθεί να επιβάλλεται, εκτελεί περίπου 100 καταδικασθέντες σε θάνατο το χρόνο δια τυφεκισμού από εκτελεστικά αποσπάσματα.

Η αλλαγή του τρόπου θανάτωσης θα «μειώσει το σωματικό πόνο των καταδικασθέντων και επίσης θα παρέχει ψυχολογική ανακούφιση σε αυτούς που επιβάλλουν την ποινή», δήλωσε ο ταξίαρχος της αστυνομίας Κάο Νγκοκ Οάνχ, σύμφωνα με τ0 φύλλο της εφημερίδας Nguoi Dua Tin που κυκλοφορεί σήμερα.

Η κυβέρνηση κατασκευάζει ήδη ειδικούς θαλάμους στις φυλακές όπου θα εκτελούνται οι θανατοποινίτες με τη χορήγηση θανατηφόρων χημικών, είπε ο Οάνχ.

Η μέθοδος αυτή είναι η κυριότερη που χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αστυνομία στο Βιετνάμ είχε προτείνει για πρώτη φορά να τερματιστεί η χρήση των εκτελεστικών αποσπασμάτων στις αρχές του 2006, με το επιχείρημα ότι προκαλούσε ψυχολογικές διαταραχές στα μέλη τους και ότι πολλά εγκατέλειπαν την υπηρεσία.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε