Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένεση στο τραπεζικό σύστημα της Ιαπωνίας από την Κυβέρνηση

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Η ανακοίνωση του Eurogroup για μηχανισμό στήριξης προς τις χώρες της Ευρωζώνης ανάγκασε και την Ιαπωνική Κεντρική Τράπεζα να δώσει και άλλα χρήματα για να στηρίξει το τραπεζικό της σύστημα….

 

Η Ιαπωνική Κρατική Τράπεζα (BoJ) ανακοίνωσε σήμερα τη μετάγγιση 2 τρισ. γεν (16,7 δισ. ευρώ) στο τραπεζικό σύστημα της χώρας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, προκειμένου να καθησυχάσει τις ανήσυχες αγορές για την αστάθεια που επικρατεί στην Ευρωζώνη.
 
Μια επιχείρηση, του ίδιου τύπου και του ίδιου ποσού, είχε πραγματοποιηθεί εσπευσμένα την περασμένη Παρασκευή, εν μέσω της αναταραχής που είχε παρατηρηθεί στις αγορές λόγω της ελληνικής κρίσης και της πιθανής μεταφοράς της και σε άλλες οικονομίες της Ευρωζώνης.
 
Το ρευστό αυτό προτείνεται στις τράπεζες με τη μορφή δανείων υπό διαφορετικές εγγυήσεις, προκειμένου να χαλαρώσουν τους επαχθείς όρους στα δάνεια.
 
Μάλιστα η κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) ανακοίνωσε σήμερα πως συντάσσεται με τα συντονισμένα μέτρα που αποφασίσθηκαν από άλλες πέντε κεντρικές τράπεζες (ΕΚΤ, ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Ελβετία) για να επαναφέρουν τη σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ, διευκολύνοντας την τροφοδοσία των τραπεζών σε δολάρια.
 
Όλα αυτά βοήθησαν και την ισοτιμία του ευρώ που ανέκαμψε πάνω από τα 1,29 δολάρια στις ασιατικές χρηματαγορές.
 
Στις 07:30 ώρα Ελλάδος, το ευρώ ανταλλάσσονταν έναντι 1,2940 δολαρίων στο Τόκιο, έναντι 1,2759 δολαρίων την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.
 
Το ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραφε αύξηση και έναντι του ιαπωνικού, φθάνοντας στα 119,84 γεν, έναντι 116,80 γεν την Παρασκευή.
 
O δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 166,11 μονάδες ποσοστό 1,60%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε