Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στα αμερικανικά αεροδρόμια

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στα αμερικανικά αεροδρόμια

Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν για όλους τους επιβάτες, ακόμα και τους Αμερικανούς, που ταξιδεύουν με προορισμό τις ΗΠΑ. 

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ανακοίνωσε τα νέα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τις αερομεταφορές, που εστιάζουν κυρίως στην παρακολούθηση των επιβατών που εισέρχονται σε αμερικανικό έδαφος με βάση το “προφίλ” τους. 

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Διεύθυνση Ασφαλείας Μεταφορών (TSA) θα θεσπίσει “νέα μέτρα ασφαλείας για όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν πτήσεις προς τις ΗΠΑ”.

Σκοπός είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια όλων των επιβατών μετά την αποτυχημένη απόπειρα επίθεσης στην πτήση Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ τα Χριστούγεννα.  Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν για όλους τους επιβάτες, ακόμα και τους Αμερικανούς, που ταξιδεύουν με προορισμό τις ΗΠΑ. 

“Αυτά τα νέα μέτρα χρησιμοποιούν πληροφορίες που παίρνουμε σε πραγματικό χρόνο, βασισμένες σε συγκεκριμένες απειλές, ταυτόχρονα με πολλά φίλτρα ασφαλείας, ορατά και μη, προκειμένου να μειωθεί η τρομοκρατική απειλή”, διαβεβαίωσε η Ναπολιτάνο.

Οι ταξιδιώτες με προορισμό τις ΗΠΑ θα παρατηρήσουν επίσης αυξημένα μέτρα ασφαλείας και στα αμερικανικά αεροδρόμια. Η αμερικανική “μαύρη λίστα” με ύποπτους για τρομοκρατία ταξιδιώτες θα εξακολουθήσει να ισχύει, αλλά θα συμπληρωθεί με διασταυρωμένες πληροφορίες για άλλους ταξιδιώτες που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή των αρχών.

Χαρακτηριστικά όπως: εθνικότητα, ηλικία, χώρες που έχει επισκεφθεί πρόσφατα ο ταξιδιώτης, όνομα, θα λαμβάνονται πλέον υπόψη εκτός από τη “μαύρη λίστα”, επεσήμαναν νωρίτερα σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε