Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εννέα νεκροί από την κακοκαιρία στη Σρι Λανκα

ΦΩΤΟ REUTERS

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που σάρωσαν τη Σρι Λάνκα στοίχισαν τη ζωή εννιά ανθρώπων κι άφησαν χιλιάδες άστεγους.

Πέντε θάνατοι αναφέρθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, στο ανατολικό, κεντρικό και βόρειο τμήμα της νήσου.

Την Κυριακή τέσσερις άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί από κατολίσθηση στην περιφέρεια Κάντι, ενώ άλλοι πέντε έχασαν τις ζωές τους από πλημμύρες σε χωριστά περιστατικά.

Οι αρχές περιμένουν κι άλλες βροχοπτώσεις, για αυτό και ζητήθη
κε η βοήθεια του πολεμικού ναυτικού, του στρατού και της αεροπορίας για να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς και να τους προμηθεύσουν με τρόφιμα.

Περισσότερες από 4.000 κατοικίες υπέστησαν ζημιές, με τις 974 εξ αυτών να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η κυβέρνηση δημιούργησε 180 προσωρινούς καταυλισμούς για να στεγαστούν περίπου 70.000 άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτι τους, ενώ χιλιάδες έχουν βρει καταφύγιο σε προσωρινά καταλύματα όπως σχολεία, ναούς, σπίτια οικείων και συγγενών τους ή φίλων τους.

Τα Ηνωμένα Έθνη παρενέβησαν προσφέροντας επισιτιστική βοήθεια σε πλημμυροπαθείς στην ανατολική επαρχία, παρέχοντας 500 τόνους μερίδων τροφής και αλεύρων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε