Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Εννέα νεκροί σήμερα στη Συρία

Εννέα νεκροί σήμερα στη Συρία

Όλοι τους είναι άμαχοι που σκοτώθηκαν απο τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας σε πολλές επαρχίες της Συρίας, όπου είναι προγραμματισμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των τακτικών δυνάμεων εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαιναν στη Χάμα. Τρεις ακόμη πολίτες σκοτώθηκαν από τα πυρά στρατιωτών και ελεύθερων σκοπευτών στην επαρχία Χομς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Εξάλλου οι σοροί τριών ανθρώπων που είχαν συλληφθεί πριν μερικές ημέρες από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας βρέθηκαν σε φάρμες στην Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Οι αντικαθεστωτικοί ζήτησαν, όπως κάθε Παρασκευή, από τους πολίτες να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις μετά την προσευχή σε όλη τη χώρα για να υπογραμμίσουν την προσήλωσή τους στην εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ με το σύνθημα «η αφοσίωσή μας (στην επανάσταση) είναι η σωτηρία μας».

Τα βίαια επεισόδια συνεχίζονται παρά την ανάπτυξη στη Συρία από τις 16 Απριλίου των πρώτων παρατηρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι επιτηρούν την εύθραυστη εκεχειρία, που ισχύει από τις 12 Απριλίου.

Ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών, ο νορβηγός στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ είχε δηλώσει χθες Πέμπτη ότι ο συριακός στρατός, η παρουσία του οποίου εξακολουθεί να είναι έντονη στις συριακές πόλεις, πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για να σταματήσει η βία.

Διαβάστε

Συρία: Νεκροί 4 φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμο από δυνάμεις ασφαλείας

Το Ισραήλ επιστράτευσε έξι τάγματα λόγω “έντασης στα σύνορα με Αίγυπτο και Συρία”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε