Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο Γκμπαγκμπό

REUTERS
Να παραπέμψει στη δικαιοσύνη τον ηττημένο Γκμπαγκμπό, υποσχέθηκε ο νικητής πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Ουαταρά. Ηρεμία σήμερα στους δρόμους της χώρας.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλασάνε Ουαταρά, δήλωσε ότι ο αντίπαλός του Λοράν Γκμπαγκμπό, που συνελήφθη τη Δευτέρα και κρατείται σε ξενοδοχείο μαζί με την οικογένειά του, υπό την επίβλεψη και των δυνάμεων του ΟΗΕ, θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.
 
Σε ένα σύντομο διάγγελμα που πραγματοποίησε μέσω του τηλεοπτικού δικτύου TCI, που τελεί υπό τον έλεγχό του, ο Ουαταρά, διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η φυσική προστασία του Γκμπαγκμπό και της οικογένειάς του.
 
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει στη σύσταση μιας επιτροπής διερεύνησης της Αλήθειας και Συμφιλίωσης, που θα εξετάσει τις καταγγελίες για ακρότητες εις βάρος των πολιτών, κατά τη διάρκεια των εμφύλιων συγκρούσεων και από τις δυο πλευρές.
 
“Η χώρα μας γύρισε πλέον σελίδα σε μια από τις πιο οδυνηρές περιόδους στη ιστορία της”, επεσήμανε ο Ουαταρά, στις δηλώσεις του.

Συνελήφθη και κρατείται πριν δικαστεί ο Γκμπαγκμπό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε