Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ένοπλη επίθεση σε φυλακή- Δραπέτευσαν 200 κρατούμενοι!

Άνδρες με όπλα κι εκρηκτικά επιτέθηκαν σε φυλακή στην κεντρική Νιγηρία και απελευθέρωσαν περίπου 200 κρατούμενους, ενώ σκότωσαν έναν δεσμοφύλακα.

Οπως είπε η Χαντίζα Αμίνου, εκπρόσωπος της διοίκησης του σωφρονιστικού συστήματος της πολιτείας Κόγκι, “ένας μεγάλος αριθμός ενόπλων επιτέθηκε στη φυλακή Κότον Κάρφε το βράδυ της Τετάρτης, έριξε εκρηκτικά στην πύλη και άνοιξαν πυρ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών και ένας από τους άνδρες μας σκοτώθηκε. Οι ένοπλοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τούς δεσμοφύλακες και απελευθέρωσαν 199 κρατούμενους”.

Οι κάτοικοι της πόλης αποδίδουν την ευθύνη για την επίθεση στη φυλακή στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Αυτόπτης μάρρυρας συμπλήρωσε πως “περίπου είκοσι ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στη φυλακή. Χρησιμοποίησαν εκρηκτικά για να ρίξουν την πύλη της φυλακής και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δεσμοφύλακες”.Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τη Μπόκο Χαράμ”.

Δημοσιογράφος από την περιοχή δήλωσε από τη μεριά του ότι οι ένοπλοι επέβαιναν σε μηχανές, κάτι που συνηθίζουν τα μέλη της Μπόκο Χαράμ όταν εξαπολύουν επιθέσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 η Μπόκο Χαράμ είχε επιτεθεί σε μία φυλακή στην πολιτεία Μπάουσι, με αποτέλεσμα να αποδράσουν περισσότεροι από 700 κρατούμενοι.

Διαβάστε

Ένοπλοι σκότωσαν 15 και έκαψαν τα πτώματα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε