Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ενοπλοι επιτέθηκαν σε ραδιοφωνικό παραγωγό

Ενοπλοι επιτέθηκαν σε ραδιοφωνικό παραγωγό

Ο 60χρονος τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε την επίθεση έξω απο το σπίτι του.

Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός στις Φιλιππίνες τραυματίστηκε στην δεύτερη επίθεση εναντίον δημοσιογράφων στη χώρα φέτος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Φερνάντο Γκάμπιο, 60 ετών, βρισκόταν έξω από το σπίτι του στην Ιλόιλο Σίτι, ένα νοτιοανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας, όταν δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον του τραυματίζοντάς τον στο δεξί πόδι, ανέφερε η αστυνομία.

Ο Γκάμπιο παρουσιάζει μια εκπομπή σε τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο στην οποία ασχολείται με πολιτικά θέματα και προβλήματα όπως η διαφθορά.

Τον περασμένο μήνα, ένας ραδιοφωνικός παραγωγός και εκδότης εφημερίδας δολοφονήθηκε από ένοπλους στη νότια πόλη Τζένεραλ Σάντος. Επρόκειτο για την πρώτη επίθεση εναντίον των εργαζόμενων στα ΜΜΕ το 2012.

Οι Φιλιππίνες θεωρούνται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους δημοσιογράφους από οργανώσεις προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου εγχωρίως και διεθνώς.

Σύμφωνα με το Κέντρο Κάρτερ για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης πέντε δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2011 ενώ, από το 2001 ως το 2010, δολοφονήθηκαν συνολικά τουλάχιστον 80 δημοσιογράφοι, περιλαμβανομένων 32 στη χειρότερη σφαγή με πολιτικά κίνητρα στις Φιλιππίνες τα τελευταία χρόνια, το 2009.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε