Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ένοπλοι τρομοκράτες απήγαγαν 48 ιρανούς προσκυνητές στη Δαμασκό

Ένοπλοι τρομοκράτες απήγαγαν 48 ιρανούς προσκυνητές στη Δαμασκό

Σαράντα οκτώ Ιρανοί προσκυνητές απήχθησαν σήμερα στη Δαμασκό από “ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες”, δήλωσε ο Ιρανός πρόξενος στη συριακή πρωτεύουσα στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

“Ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες απήγαγαν 48 Ιρανούς προσκυνητές που μετέβαιναν με λεωφορείο στο αεροδρόμιο”, δήλωσε ο Ματζίντ Καμτζού στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα IRIB ο οποίος δημοσίευσε την πληροφορία και στην ιστοσελίδα του.

“Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη των προσκυνητών. Η πρεσβεία και Σύροι αξιωματούχοι προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη των απαγωγέων”, πρόσθεσε.

“Μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα κατέλαβε σήμερα ένα λεωφορείο που μετέφερε Ιρανούς επισκέπτες στην περιοχή της Δαμασκού”, επιβεβαίωσε από την πλευρά του το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, διαβεβαιώνοντας ότι “οι αρχές έχουν αναλάβει δράση για να ελέγξουν την κατάσταση”.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί μεταβαίνουν κάθε χρόνο στη Συρία για να επισκεφθούν τον τάφο υ της Ζεϊνάμπ, της κόρης του Ιμάμη Αλι, ένα πολύ σημαντικό χώρο προσκυνήματος στη Δαμασκό.

Το Ιράν είναι βασικός σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, η χώρα του οποίου είναι το θέατρο από τον Μάρτιο του 2011 μιας εξέγερσης που στρατιωτικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Οι συριακές αρχές, που δεν αναγνωρίζουν το μέγεθος της εξέγερσης, χαρακτηρίζουν τους αντάρτες “τρομοκρατικές ομάδες”.

Πολλές δεκάδες Ιρανών προσκυνητών και μηχανικών απήχθησαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, και οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι μερικούς μήνες αργότερα.

Οι περισσότεροι αντάρτες είναι Σουνίτες, που πλειοψηφούν στη χώρα, και καταγγέλλουν την υποστήριξη του Ιράν προς το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, ο οποίος ανήκει στην κοινότητα των Αλαουιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΕ καλεί τη Βηρυτό να μην απελάσει Σύρους πρόσφυγες στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε