Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ένοπλος σκότωσε 7 ανθρώπους στην Μπρατισλάβα

O δράστης βγαίνει στο δρόμο μετά τις δολοφονίες. ΦΩΤΟ REUTERS
Πανικός το μεσημέρι στο κέντρο της Μπρατισλάβας. Ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας επτά άτομα….
 

Ένας ένοπλος σκότωσε έξι μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ αργότερα βρέθηκε και η σορός μιας 52χρονης γυναίκας στο διαμέρισμά της. Ο δράστης τραυμάτισε 14 ανθρώπους σε περιφερειακή συνοικία στη δυτική Μπρατισλάβα. Στη συνέχεια όταν περικυκλώθηκε από την αστυνομία αυτοκτόνησε.

Ο ένοπλος, ο οποίος ήταν γύρω στα 50, ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο όπλο με οκτώ γεμιστήρες και δύο καραμπίνες, όπλα τα οποία είχε εξασφαλίσει παράνομα.

Μεταξύ των 14 που τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή είναι ένας αστυνομικός ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Οι 9 τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο.

“Οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν εκεί όταν ο άνδρας εγκατέλειψε το σπίτι” στο οποίο σκότωσε πέντε ανθρώπους προτού σκοτώσει ένα έκτο μέλος της ίδιας οικογένειας στο εξωτερικό του σπιτιού, σημείωσε ο αρχηγός της σλοβακικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι μέσα στο σπίτι σκότωσε τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα.  Ο δράστης, ο οποίος ήταν μόνος του, “προχώρησε μερικά μέτρα πυροβολώντας ο,τιδήποτε κινείτο, όταν άλλοι αστυνομικοί τον περικύκλωσαν και δεν είχε άλλη επιλογή από το να αυτοκτονήσει”, υπογράμμισε.

Νωρίτερα ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα “να περπατάει, έχοντας ένα όπλο στα χέρια του, προς ένα προκατασκευασμένο σπίτι που βρίσκεται κοντά σε νηπιαγωγείο”. “Έπειτα από λίγο, ένας τραυματισμένος άνδρας, καταγωγής Ρομά, του οποίου η οικογένεια ζει στο σπίτι, βγήκε έξω τρέχοντας. Έπεσε κάτω, ενώ ο δράστης συνέχισε να τον πυροβολεί δύο ή τρεις φορές”, δήλωσε η Μάρτα Βοζμπρανούκοβα, η οποία είναι τροφός. “Μετά ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί στο δρόμο”, προσέθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν παιδιά στο νηπιαγωγείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε