Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Τουλούζ

“Θα γίνουν τα πάντα για να βρεθεί ο δολοφόνος” υποσχέθηκε στους μαθητές ο Νικολά Σαρκοζί.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στις 12:00 ώρα Ελλάδας στα σχολικά ιδρύματα της Γαλλίας, μετά από απόφαση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ως φόρος τιμής στα τρία παιδιά και τον καθηγητή που σκοτώθηκαν σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης.

Ο Σαρκοζί ήταν παρών στη σχετική τελετή που οργανώθηκε στο κολέγιο Φρανσουά Κουπερέν, στο κέντρο του Παρισιού, δύο βήματα από το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Μιλώντας στους μαθητές είπε ότι θα γίνουν τα πάντα για να βρεθεί ο δολοφόνος, που είναι πιθανόν το ίδιο πρόσωπο που δολοφόνησε τρεις στρατιωτικούς κατά τις δέκα τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τουλούζης.

“Είναι κατ’ αρχάς μια στιγμή περισυλλογής, μετά ίσως η ευκαιρία να αναλογιστεί κανείς αυτό το δράμα, αυτά τα ζητήματα της ανασφάλειας, την εξέλιξη της κοινωνίας”, είχε σχολιάσει λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Λικ Σατέλ. “Απλώς αφήνεται η παιδαγωγική ελευθερία σε κάθε ίδρυμα, σε κάθε διδάσκοντα που, ανάλογα με τους μαθητές του, θα καθορίσει τον καλύτερο τρόπο για να εκφράσει αυτή τη στιγμή περισυλλογή”.

Σύμφωνα με τον υπουργό, “όταν επιτίθεσαι σ’ ένα σχολείο, επιτίθεσαι σ’ ένα θεσμό. Σήμερα το σχολείο είναι αναμφίβολα η τελευταία ενσάρκωση των θεσμών, των αξιών της Δημοκρατίας”.

Πάγωσε η προεκλογική εκστρατεία

Λόγω της τραγωδίας της Τουλούζης, η προεκλογική εκστρατεία, η οποία επισήμως άρχιζε σήμερα, έχει «παγώσει» τουλάχιστον μέχρι και αύριο Τετάρτη.

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες στη Γαλλία, οι υποψήφιοι για την προεδρία ανήγγειλαν σύσσωμοι την αναστολή της εκστρατείας τους, ακυρώνοντας συγκεντρώσεις και συμμετοχές σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα.

Οι δολοφονίες στην Τουλούζη, έβαλαν ξαφνικά σε παρένθεση την πολιτική ζωή της Γαλλίας, ενώ παράλληλα πιστεύεται ότι θα αναδειχθεί εκ νέου το θέμα της ασφάλειας, που έως τώρα είχε επισκιασθεί από τα θέματα της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε
Ισλαμιστές ή ακροδεξιοί πίσω από τις δολοφονίες στην Τουλούζη;

Ο δράστης του μακελειού στην Τουλούζ εκτέλεσε την μια μαθήτρια βάζοντάς της το πιστόλι στον κρόταφο – Είχε στον λαιμό του κάμερα!

Τρομοκρατική ενέργεια το μακελειό σε σχολείο στην Τουλούζ;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε