Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Η ενόχληση της Γιόκο Όνο για το αναψυκτικό John Lemon

Η ενόχληση της Γιόκο Όνο για το αναψυκτικό John Lemon

Τον μπελά της βρήκε από την χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο αφού αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα αναψυκτικού που κυκλοφόρησε στην αγορά.

Το αναψυκτικό με την επωνυμία «John Lemon», θα αλλάξει σε «On Lemon», μετά τις επιστολές που έστειλαν οι δικηγόροι της Γιόκο στους διανομείς των προϊόντων της πολωνικής εταιρείας.

Προφανώς της έλειπαν κάποια χρήματα αφού οι δικηγόροι απείλησαν με κυρώσεις ύψους 5.000 ευρώ την ημέρα και 500 ευρώ για κάθε μπουκάλι του καινούργιου αναψυκτικού που θα πωλούσαν.

Οι δικηγόροι της πολωνικής εταιρείας αρνήθηκαν ότι αμφισβητούνται τα δικαιώματα που προκύπτουν από το εμπορικό σήμα «John Lennon».

Όμως, οι δικηγόροι της Γιόκο Όνο επέστησαν την προσοχή σε ανάρτηση, στο Facebook, του John Lemon Ireland στην οποία υπήρχε φωτογραφία του τραγουδιστή – θρύλου.

Άλλα στοιχεία μάρκετινγκ του προϊόντος περιλάμβαναν το λογότυπό του δίπλα στις λέξεις «let it be» καθώς και ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά, που παραπέμπουν στον Τζον Λένον.

Είχαν το νόμο με το μέρος τους αλλά “τρέμουν” τη Γιόκο Όνο

Παρότι, το εμπορικό σήμα «John Lemon» είχε κατοχυρωθεί στην Ευρώπη το 2014, δηλαδή δύο χρόνια πριν την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «John Lennon», οι διανομείς του αναψυκτικού έκαναν πίσω.

Η Karol Chamera, ιδρύτρια της Mr Lemonade Alternative Drinks που είχε τη διανομή του αναψυκτικού στη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε:

«Όλοι εμείς που εμπλεκόμαστε με αυτό το προϊόν είμαστε νεοφυείς επιχειρήσεις και δεν μπορούμε να τα βάλουμε με κάποιον που η αξία του ανέρχεται σε πολλά-πολλά εκατομμύρια.»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις