Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ενοχλήθηκε τελικά από τον Μπενίνι ο Μπερλουσκόνι – Τα έβαλε με τη RAI

Και όχι μόνο. Η φιλοξενία του ιταλού κωμικού από την δημόσια ιταλική τηλεόραση ήταν μόνο η αρχή. Αύριο καλεσμένοι ο άσπονδος εχθρός του Τζιανφράνκο Φίνι!

“Είναι απαράδεκτο να έχουμε μια τηλεόραση αυτού του είδους, που προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες”, είπε ο ιταλός πρωθυπουργός σήμερα σε κομματικό ακροατήριο και κάλεσε τους Ιταλούς “να σταματήσουν να διαβάζουν εφημερίδες, διότι διαφημίζουν την κομματοκρατία, που στήνει και ξεστήνει καταστάσεις, λες και οι ψηφοφόροι δεν υφίστανται”.

“Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και συντάσσονται, σε ποσοστό 60%, μαζί μου”, είπε χαρακτηριστικά ο Καβαλιέρε.

Για το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης είπε: “Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνησή μου θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, τόσο στην βουλή όσο και στην γερουσία. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, πιστεύω ότι θα έπρεπε να ξαναψηφίσουμε μόνο για την ανανέωση της Βουλής”, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε τηλεφωνική παρέμβασή του, σε συνάντηση του κόμματος “Λαός της Ελευθερίας”, που διοργανώθηκε σήμερα στο Μιλάνο.

Υπενθυμίζεται ότι το ιταλικό σύνταγμα επιτρέπει την προκήρυξη εκλογών, με τη “μεμονωμένη” διάλυση της Βουλής ή της Γερουσίας, ενώ η πλειοψηφία των γερουσιαστών, συνεχίζει να στηρίζει τον ιταλό πρωθυπουργό. Η απόφαση, όμως, για το αν, πως και πότε πρέπει να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές ανήκει, αποκλειστικά και μόνο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Όπως τονίζει σήμερα ο ιταλικός τύπος, οι συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, έχουν ξεκινήσει νέες επαφές με ανεξάρτητους και κεντρώους βουλευτές, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ποθητή υποστήριξη στη Βουλή. Τις 316 ψήφους, που θα επέτρεπαν στο Μπερλουσκόνι να συνεχίσει να κυβερνά. Οι σχολιαστές, εκτιμούν, όμως, ότι πρόκειται για πολύ δύσκολο εγχείρημα. Όσο για την αρνητική του στάση, απέναντι στην δημόσια τηλεόραση RAI, οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο πρόγραμμα του καναλιού RAI 3, ” Vieni via con me” (Έλα να φύγουμε μαζί).

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε φιλοξενήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρομπέρτο Μπενίνι, ο οποίος εξαπέλυσε “δριμεία σατιρική επίθεση” κατά του μεγιστάνα-πρωθυπουργού. Στην αυριανή εκπομπή, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο γραμματέας του “Δημοκρατικού Κόμματος” Πιερλουίτζι Μπερσάνι και ο πρόεδρος της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι. Τους έχει ζητηθεί να πουν “ποιες είναι, κατά την άποψή τους, οι αξίες και τα χαρακτηριστικά στοιχεία της αριστεράς και της δεξιάς”.

Ο διευθυντής της RAI, Μάουρο Μάζι, αντέδρασε, τονίζοντας ότι πρέπει να προσκληθούν ή όλοι οι εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου ή κανένας”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιθυμεί να εκπροσωπηθεί και η παράταξη του Μπερλουσκόνι. Οι υπεύθυνοι, όμως, της εκπομπής και ο διευθυντής του “RAI 3”, Πάολο Ρουφίνι, επανήλθαν στο θέμα, κάνοντας γνωστό ότι “η λίστα των προσκεκλημένων δεν πρόκειται να αλλάξει”.

Σχετικά, τέλος, με τις δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την υπόδειξή του για “μερική, μόνο, διάλυση του κοινοβουλίου”, ο Πιερφερντινάντο Καζίνι, επικεφαλής του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc, που ετοιμάζεται να συμμαχήσει με το κόμμα “Μέλλον και Ελευθερία” του Φίνι, σχολίασε:

“Ο Μπερλουσκόνι, ας τα βάλει μόνο με τον εαυτό του, για το ότι δεν διαθέτει, πλέον, την πλειοψηφία. Πρέπει να παραιτηθεί και να μην μας αναγκάσει να αντιμετωπίσουμε μια μακρά προεκλογική περίοδο, κατά την οποία θα μπορούσαμε να ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε