Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

«Χάδι» στον Πιστόριους – Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

«Χάδι» στον Πιστόριους – Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

– Στα μαλακά έριξε η Νοτιοαφρικανή δικαστής τον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ
– Τον αθώωσε για φόνο εκ προμελέτης και φόνο δεύτερου βαθμού
– Αντιμετωπίζει πλέον το ενδεχόμενο φυλάκισης μέχρι 15 χρόνια – Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να μην φυλακιστεί
– Σάλος στη Νότια Αφρική για την απόφαση που βγάζει… “λάδι” τον χρυσό Παραολυμπιονίκη
– Δείτε τη στιγμή που η δικαστής ανακοινώνει την απόφασή της
– Ανέκφραστοι οι γονείς του θύματος

Όρθιος και σχετικά ανέκφραστος, ο Όσκαρ Πιστόριους άκουσε τη δικαστή Τοκοζίλε Μασίπα να ανακοινώνει την απόφασή της πως τον βρήκε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μια μέρα αφού τον αθώωσε από τις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης και φόνο β’ βαθμού.

Ο Πιστόριους αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 15 ετών. Σημειώνεται, σύμφωνα με τη Mirror, ότι δεν υπάρχει ελάχιστη ποινή για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας και δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο ο Πιστόριους να μην μπει καθόλου στη φυλακή!
H ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί σε επόμενη φάση.
Μένει να διευκρινιστεί αν μέχρι τότε ο Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Δείτε τη στιγμή που η δικαστής ανακοινώνει την απόφασή της

Αμέσως, η αδερφή του Έιμι έτρεψε και τον αγκάλιασε, εμφανώς ανακουφισμένη από την ετυμηγορία της δικαστίνας. Αγκάλιασε ακόμη και τον πατέρα του, με τον οποίο οι σχέσεις τους δεν βρίσκονταν μέχρι τώρα στο καλύτερο σημείο τους.

Παρόντες στο δικαστήριο και οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ, του 29χρονου μοντέλου που ο χρυσός Παραολυμπιονίκης σκότωσε τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013 μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια. Κι εκείνοι άκουσαν τη δικαστή να αθωώνει ουσιαστικά τον Πιστόριους ανέκφραστοι.


Ο Μπάρι Στέενκαμπ, πατέρας της Ρίβα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Η δικαστής έκρινε ένοχο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε εστιατόριο, αλλά τον αθώωσε για τους πυροβολισμούς μέσα από την ηλιοροφή του αυτοκινήτου του.

Από την πρώτη στιγμή ο Πιστόριους υποστήριξε ότι σκότωσε τη Ρίβα γιατί πίστεψε πως ήταν διαρρήκτης.

Χθες, πρώτη μέρα της ανάγνωσης της ετυμηγορίας της, η δικαστής δήλωσε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας, κυρίως αμελώντας να καλέσει σε βοήθεια την ασφάλεια, αντί να πυροβολήσει εναντίον αυτού που πίστευε ότι ήταν ένας διαρρήκτης.

“Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια”, δήλωσε η δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα, η οποία είχε προηγουμένως απορρίψει το ενδεχόμενο να καταδικάσει τον κατηγορούμενο για φόνο, αφήνοντας ανοικτή μια ετυμηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS – ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Πιστόριους: Κατακραυγή για την δικαστή! Ρίχνει στα μαλακά τον παραολυμπιονίκη

Δίκη Πιστόριους: Αθώος για φόνο εκ προμελέτης και φόνο β’ βαθμού – Βρισκόταν σε κίνδυνο όταν πυροβόλησε τη Στέενκαμπ, είπε η δικαστής

Δίκη Πιστόριους: Δεν ήταν φόνος εκ προμελέτης η δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε