Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ένοχος ο Ζ.Κερβιέλ – Αθώα η Societe General

Ο Ζερομ Κερβιελ βγαίνοντας από το δικαστήριο. ΦΩΤΟ REUTERS
5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 4,9 εκατομμύρια ευρώ επέβαλε γαλλικό δικαστήριο σε πρώην τραπεζίτη της γαλλικής τράπεζας Societe General.
 

Ο πρώην διαπραγματευτής της Societe Generale Ζερόμ Κερβιέλ, ο οποίος κατηγορείται για απάτη που στοίχισε στη γαλλική τράπεζα σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια ευρώ στις αρχές του 2008, καταδικάσθηκε σήμερα από το πλημμελειοδικείο του Παρισιού σε κάθειρξη πέντε ετών, τα δυο με αναστολή και στην καταβολή προς τη γαλλική αυτή τράπεζα του ποσού που ζητεί για τις απώλειες που υπέστη.

    Ο δικηγόρος του Ολιβιέ Μετσνέρ δήλωσε ότι ο Κερβιέλ θα ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης την οποία χαρακτήρισε “παράλογη”.

    Ο πρόεδρος του πλημμελειοδικείου του Παρισιού Ντομινίκ Ποτ έκρινε τον Κερβιέλ ένοχο για τρεις κατηγορίες:κατάχρηση εμπιστοσύνης, πλαστογραφία και χρήση πλαστών και δόλια εισαγωγή δεδομένων σε σύστημα πληροφορικής

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, ο πρώην διαπραγματευτής ξεπέρασε τις αρμοδιότητές του κερδοσκοπώντας εν αγνοία της τράπεζας και σε υπερβολικό βαθμό.

    Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου, ο Ζερόμ Κερβιέλ υποχρεούται να καταβάλει στη Societe Generale τα 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ που η τράπεζα ζητεί για τις απώλειες που υπέστη στις αρχές του 2008.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε