Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ένταση και επεισόδια στην Ταϊλάνδη

Διαδηλωτές συγκρούονται με τους αστυνομικούς και τον στρατό. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδηλωτές συγκρούονται με τους αστυνομικούς και τον στρατό. ΦΩΤΟ REUTERS
Νέο αιματοκύλισμα φοβούνται διεθνής αναλυτές στην Μπανγκόκ μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επέβαλε ο πρωθυπουργός της χώρας….

Οι αρχές ασφαλείας της Ταϊλάνδης απάντησαν με δακρυγόνα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, γνωστούς ως “κόκκινα πουκάμισα”, που εισέβαλαν σήμερα σε κτιριακό συγκρότημα δορυφορικού σταθμού στα βόρεια της Μπανγκόγκ.

Ο στρατός είχε προειδοποιήσει ότι θα κάνει χρήση βίας με σφαίρες από καουτσούκ για να επιβάλει την τάξη.

Η κυβέρνηση έκλεισε χθες τον τηλεοπτικό σταθμό People Channel, στο πλαίσιο της κατάστασης συναγερμού που επιβλήθηκε στην πρωτεύουσα. Σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο του δορυφορικού σταθμού.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, οι δυνάμεις του στρατού άρχισαν να εγκαταλείπουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης κινητοποίησαν σήμερα επιπλέον 33.000 στρατιώτες και αστυνομικούς για να επαναφέρουν την τάξη στη Μπανγκόκ, όπου αντικυβερνητικοί διαδηλωτές αγνοούν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί εδώ και δύο ημέρες, δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του στρατου.
 
Συνολικά 2.080 στρατιώτες και 31.200 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα, επεσήμανε ο συνταγματάρχης Σουνσέρν Καεουκούμνερντ στους δημοσιογράφους.
 
“Οι επιχειρήσεις μας θα είναι πιο αποτελεσματικές μετά από αυτή την ενίσχυση”, εκτιμά. Συνολικά περισσότερα από 80.000 μέλη των σωμάτων ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί, αριθμός που ξεπερνά αυτόν των διαδηλωτών των τελευταίων ημερών.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε